Djokovic: "Ο Alcaraz θα κάνει σπουδαία καριέρα"

 
Djokovic: "Ο Alcaraz θα κάνει σπουδαία καριέρα"
© Corinne Dubreuil/FFT
tn team Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 - 22:37

Ο Novak Djokovic μίλησε για μια ακόμα φορά με πολύ καλά λόγια για τον Carlos Alcaraz, για το ενδεχόμενο να κερδίσει ένα ακόμα major στο Παρίσι, αλλά και για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε από το κοινό σήμερα.

Μετά τη νίκη του με 3-1 σετ επί του Alcaraz στα ημιτελικά του Roland Garros, o Djokovic στάθηκε στις κράμπες του νεαρού Ισπανού που άλλαξαν όλο το παιχνίδι από τις αρχές του 3ου σετ κι έπειτα, λέγοντας πως ήταν κάτι φυσιολογικό και κάτι που αντιμετώπισε και ο ίδιος, στα πρώτα στάδια της καριέρας του.

"Είχα και εγώ τέτοιες εμπειρίες στις αρχές της καριέρας μου, δυσκολευόμουν σωματικά. Καταλαβαίνω πως οι συνθήκες και τα συναισθήματα μπορούν να σε επηρεάσουν πνευματικά. Ήταν σε ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου και για πρώτη φορά μπήκε ως φαβορί. Ίσως αυτό τον επηρέασε και το είπε και ο ίδιος. Είναι μέρος της διαδρομής, μέρος της εμπειρίας. Είναι μόνο 20 χρονών, έχει πολύ χρόνο μπροστά του. Τα δυο τελευταία χρόνια έδειξε πολλή ωριμότητα. Εμφανίστηκε μόλις πριν λίγα χρόνια, κέρδισε σύντομα τον πρώτο του τίτλο και μόνο έναν χρόνο μετά απ' αυτό κέρδισε το πρώτο του Grand Slam και ανέβηκε στο Νο.1 του κόσμου. Το σέβομαι πολύ για όλα αυτά, ενώ έχει και μια πολύ καλή ομάδα του γύρω του. Εφόσον μείνει υγιής θα έχει μια πολύ σπουδαία καριέρα."

Για το τι του είπε στο φιλέ, ο Djokovic απάντησε: "Του είπα πως έχει πολλά χρόνια μπροστά του και πως θα κερδίσει πολλές φορές το Roland Garros. Δεν έχω καμία αμφιβολία επ' αυτού. Είναι τρομερός παίκτης, με μεγάλες ικανότητες, δυναμική και δύναμη στα χτυπήματά του. Είναι ολοκληρωμένος παίτκης. Έχει ήδη ένα Slam, είναι το νεότερο Νο.1 στην ιστορία. Σίγουρα δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσει το παιχνίδι, όμως τον σέβομαι πολύ για το ότι το ολοκλήρωσε. Ήταν φανερό πως είχε πρόβλημα."

Για τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν προς εκείνον όταν έκανε break με game penalty στο 3ο σετ, ο Novak είπε: "Δεν με πειράζει. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά. Εγώ απλά θα συνεχίζω να κερδίζω!"

Τέλος, για το ενδεχόμενο να κάνει το calendar-Year Grand Slam αυτή τη σεζόν, απάντησε: "Ακόμα είμαστε μακριά απ' αυτό, αλλά θα είναι λιγότερο μακριά αν κερδίσω την Κυριακή. Θα δούμε. Προς το παρόν δεν το σκέφτομαι. Αυτό που σκέφτομαι είναι να κερδίσω ακόμα ένα Grand Slam και είμαι κοντά σε αυτό. Είχα αρκετές φορές αυτό το συναίσθημα στο παρελθόν, οπότε ξέρω πως να το διαχειριστώ και πως να προσεγγίσω τον τελικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα αντιμετωπίσω σίγουρα κάποιον που έχει παίξει σε τελικό, αλλά που δεν έχει κερδίσει Slam. Θα χρειαστεί να κάνω καλή αποθεραπεία και να προετοιμαστώ για μεγάλη μάχη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots