Η Mertens έβαλε στοπ στην Βαλεντίνη (vids)

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου © Manuela Davies / USTA
tennisnews team Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 - 20:43

Ολοκληρώθηκε η φανταστική παρουσία της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου στο US Open, με την Elise Mertens να σταματάει την πορεία της Ελληνίδας τενίστριας στον 2ο γύρο.

H Βαλεντίνη έπαιξε και σήμερα αρκετά καλά, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και στα περισσότερα games ήταν πολύ κοντά στην Mertens, η Βελγίδα όμως, σαφώς πιο έμπειρη σε τέτοιες καταστάσεις, απέδειξε πως δεν βρίσκεται τυχαία στο Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης και έφτασε στην επικράτηση με 6-2, 6-2.


Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η Γραμματικοπούλου έπαιξε τένις σε πολύ καλό επίπεδο και σίγουρα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από τον αγώνα. Στο 1ο game έσβησε 3 break points και έχασε 2 ευκαιρίες για να προηγηθεί, όμως η Mertens έκανε τελικά το break.

Στο επόμενο game η Βαλεντίνη την ισοφάρισε κάνοντας break με love, όμως δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το σερβίς της σε κανένα άλλο game στο σετ και έμεινε πίσω με 1-4, καταφέρνοντας μόνο να μειώσει σε 2-4 χάρη σε νέο break της, πριν χάσει το σετ στα 8 games.

Στο 2ο σετ η Mertens ξεκίνησε πολύ καλά και η Βαλεντίνη έκανε αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα να μείνει γρήγορα πίσω με 3-0. Έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια για να επιστρέψει στο σετ η 24χρονη Ελληνίδα, που μείωσε σε 3-2 και πήγε το επόμενο game στο 30-30, όμως η Mertens κράτησε τελικά το σερβίς της και έπειτα έκανε και ένα νέο break για το 5-2.

Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου μισή ώρα εξαιτίας της βροχής σε εκείνο το σημείο και όταν οι δυο παίκτριες επέστρεψαν στο court η Μertens ήταν σε θέση να κλείσει χωρίς πρόβλημα το ματς στο σερβίς της και να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο του US Open.


Παρόλο που δεν τα κατάφερε σήμερα, ήταν δυο εκπληκτικές εβδομάδες για τη Βαλεντίνη στη Νέα Υόρκη. Στην 4η παρουσία της στο US Open και στην 13η συνολικά στα προκριματικά ενός Grand Slam, κατάφερε για πρώτη φορά να μπει στον 2ο προκριματικό γύρο του US Open και μετά απ' αυτό έκανε δυο ακόμα πολύ καλές νίκες, για να μπει στο κυρίως ταμπλό.

Στη συνέχεια πέτυχε και την 1η νίκη της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, στο ντεμπούτο της σε major, απέναντι στη Νο.83 του κόσμου Anna Blinkova, με 6-3, 6-2.

Την άλλη Δευτέρα (13/09), η Βαλεντίνη αναμένεται να κερδίσει κοντά στις 50 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να επιστρέψει στο Top 200, από το Νο.234 που βρίσκεται σήμερα. Θυμίζουμε πως το career high της είναι το Νο.158, όπου είχε βρεθεί στο τέλος του 2018.

Η Mertens, η οποία έχει παίξει στα προημιτελικά του US Open τα δυο προηγούμενα χρόνια, το 2019 και το 2020, θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο την Ons Jabeur, που κέρδισε την Maria Camila Osorio Serrano με 6-0, 6-1 σε 53 μόλις λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots