Εύκολα η Rybakina - στη 16άδα η Gracheva (vids)

 
Εύκολα η Rybakina - στη 16άδα η Gracheva (vids)
© Loic Wacziak / FFT
tn team Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 - 14:35

H Elena Rybakina χρειάστηκε μόνο 67 λεπτά για να κερδίσει την Elise Mertens με 2-0 σετ και να πάρει μια ακόμα εύκολη πρόκριση στο Roland Garros. Στις "16" - για 1η φορά στην καριέρα της σε ένα Slam - θα είναι και η Varvara Gracheva.

Χωρίς απώλεια σετ ολοκλήρωσε την πρώτη της εβδομάδα στο Roland Garros η Elena Rybakina, η οποία επιβλήθηκε της Elise Mertens με 6-4, 6-2 και πήρε σε κάτι παραπάνω από μια ώρα το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του παρισινού major.

Η 24χρονη Καζάκα, η οποία δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για μια μεγάλη πορεία και στο χωμάτινο Grand Slam, βρέθηκε πίσω με break στο 3-4 του 1ου σετ, κέρδισε όμως τα 9 από τα 11 επόμενα games και έφτασε χωρίς να ανησυχήσει στην πρόκριση.

Στον 4ο γύρο θα αντιμετωπίσει μια εκ των Elina Svitolina και Ana Bogdan και θα δώσει όπως όλα δείχνουν το πρώτο της πολύ δυνατό τεστ στο τουρνουά.

Να σημειωθεί πως η καλύτερη πορεία της Rybakina στο Παρίσι ήταν το 2021, όταν έφτασε έως τα προημιτελικά.

Στον 4ο γύρο προκρίθηκε και η Varvara Gracheva, η οποία κέρδισε την Irina-Camelia Begu με 7-5, 6-3 και για 1η φορά στην καριέρα της θα είναι στη 16άδα ενός Grand Slam.

Η 23χρονη Γαλλίδα - με καταγωγή από τη Ρωσία - θα περιμένει μια εκ των Mirra Andreeva και Peyton Stearns, σε ένα τμήμα του ταμπλό που υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για όλες τις παίκτριες να διακριθούν. Θυμίζουμε πως ήταν το τμήμα της Μαρίας Σάκκαρη, που δεν έπαιξε καλά όμως στην πρεμιέρα της και ηττήθηκε από την Gracheva με 2-1 σετ. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots