Έφτασε στο US Open η Λάκη

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη
tennisnews team Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:02

Η Μιχαέλα Λάκη βρίσκεται στο US Open, όπου θα αγωνιστεί σε μονά και διπλά στα juniors αυτή την εβδομάδα.

Η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια, κορυφαία junior παίκτρια από τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, θα μπει στη μάχη του US Open αυτή την εβδομάδα στα juniors. Θα είναι η 5η παίκτρια που θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στο αμερικανικό Grand Slam φέτος, μετά από τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, που ακόμα συνεχίζει στο τουρνουά και θα παίξει σήμερα στον 4ο γύρο.

Η Λάκη, η οποία βρίσκεται στο Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης των κοριτσιών U18, θα είναι στο Νο.15 του ταμπλό της διοργάνωσης και έχει πάρει bye για τον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει είτε τη Σλοβάκα Bianca Behulova, είτε την Αμερικανίδα Elizabeth Coleman. Αμφότερες είναι πολύ δυνατές παίκτριες και 2 χρόνια μεγαλύτερες από τη Λάκη, αφού είναι 18 ετών. H Behulova βρίσκεται στο Νο.39 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors και η Coleman, από την οποία είχε ηττηθεί η Μιχαέλα στον 1ο γύρο του Wimbledon πριν λίγες εβδομάδες, στο Νο.44.

Όποια από τις τρεις τους κερδίσει και τον 2ο γύρο, θα μπει στις "16" καλύτερες του μονού κοριτσιών, όπου το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσει την Alex Eala από τις Φιλιππίνες, που είναι 16 ετών, με πολύ εντυπωσιακό βιογραφικό. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ακαδημίας του Rafael Nadal, έχοντας παίξει στα ημιτελικά του Roland Garros στα Junior πέρσι, πριν ακόμα γίνει 15 ετών. Τώρα είναι στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης στα 18άρια, ενώ έχει τίτλο σε Futures και νίκη σε WTA τουρνουά, με αποτέλεσμα να είναι ταυτόχρονα και στο Νο.515 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

US Open - Μονό κοριτσιών U18

Η Μιχαέλα θα αγωνιστεί και στο διπλό των κοριτσιών του US Open, με συμπαίκτρια τη 18χρονη Σλοβάκα Radka Zelnickova. Και εκεί είναι πολύ πιθανό να βρει στον δρόμο της την Eala. Συγκεκριμένα, θα παίξει στον 1ο γύρο με τις Aμερικανίδες Tatum Evans και Amelia Honer που πήραν wild card από τη USTA και αν τις ξεπεράσει θα βρει στον 2ο γύρο το πολύ δυνατό δίδυμο της Eala και της Βελγίδα Hanne Vandewinkel, Νο.6 στο ταμπλό.

US Open - Διπλό κοριτσιών U18

Θυμίζουμε πως αυτή θα είναι η 3η παρουσία της Μιχαέλας σε Grand Slam. Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι είχε κάνει το ντεμπούτο της στο Roland Garros, με δυο νίκες και μια πολύ καλή πορεία μέχρι τον 3ο γύρο. Τον Ιούλιο αγωνίστηκε και στο Wimbledon, όπου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο της εμπόδιο.

Την Τρίτη θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο US Open, στα μονά και στα διπλά των κοριτσιών.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Michaela Laki ✨ (@michaela.laki)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots