Τεράστιο πρόστιμο στον Κύργιο για το ξέσπασμα στις ρακέτες (vid)

 
Τεράστιο πρόστιμο στον Κύργιο για το ξέσπασμα στις ρακέτες (vid)
© Simon Bruty / USTA
tn team Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:18

Ο Νικ Κύργιος ξέσπασε στις ρακέτες του μετά την ήττα του από τον Karen Khachanov και το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει είναι με διαφορά το μεγαλύτερο στο φετινό US Open και ρεκόρ για το 2022.

Μετά τον αγώνα του με τον Khachanov, o Κύργιος ξέσπασε χτυπώντας δυο ρακέτες του στο έδαφος. Η πράξη του αυτή του στοίχισε 14.000 δολάρια, σύμφωνα με την αναλυτική λίστα των προστίμων που βγήκε στη δημοσιότητα.

Μάλιστα, ο Κύργιος θα πληρώσει συνολικά το πολύ μεγάλο ποσό των 32.500 δολαρίων, που είναι το άθροισμα για 5 παραβάσεις συνολικά, σε 5 διαφορετικούς αγώνες του στο φετινό US Open. Τα δυο μεγαλύτερά του, αυτό των 14.000 δολαρίων και των 7.500 δολαρίων που ακολουθεί, είναι και τα δυο μεγαλύτερα πρόστιμα στο φετινό τουρνουά, ενώ ως παίκτης έχει με τεράστια διαφορά τις μεγαλύτερες κυρώσεις, καθώς και το ρεκόρ προστίμων σε ένα μόνο τουρνουά γι' αυτή τη χρονιά.

Θυμίζουμε πως με πρόστιμο 14.000 δολαρίων είχε τιμωρηθεί ο Κύργιος και στο Wimbledon, μετά από ένα ξέσπασμα που είχε στον τελικό με τον Novak Djokovic, όταν τα έβαλε με μια γυναίκα από το κοινό. Ο Ελληνοαυστραλός έχει πλέον πρόστιμα που ξεπερνούν τα 800.000 δολάρια, σε όλη του την καριέρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots