Εγκατέλειψε ο Djere, στον 3ο γύρο ο Djokovic (vids)

 
Εγκατέλειψε ο Djere, στον 3ο γύρο ο Djokovic (vids)
© Darren Carroll/USTA
tn team Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 - 6:20

Συνεχίζει στο δρόμο της υπεράσπισης ο Novak Djokovic, που κέρδιζε τον Laslo Djere με 2 σετ και με break, σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε με εγκατάλειψη. Στον 3ο γύρο μπήκαν και οι Casper Ruud και Taylor Fritz.

Ο Djokovic δεν είχε εύκολη βραδιά απέναντι στον Djere στο Arthur Ashe Stadium και ταλαιπωρήθηκε αρκετά για 2 ώρες περίπου. Τελικά το ματς ολοκληρώθηκε με έναν τρόπο που κανείς από τους δυο Σέρβους δεν ήθελε, την εγκατάλειψη του δεύτερου, όταν ο Djokovic είχε ήδη ένα καθαρό προβάδισμα με 6-4, 6-4, 2-0.

Για να φτάσει σ' αυτό, ο Djokovic βγήκε αλώβητος από ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, το οποίο κατέκτησε μετά από μια ώρα μάχης, χάρη σε break που έκανε στο 10ο game.

Στο 2ο σετ ο κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων βρέθηκε πίσω με 2-4, 15-40, κατάφερε όμως με έναν μαγικό τρόπο να μείνει στο σετ και να το ανατρέψει. Πρώτα κράτησε το σερβίς του και στη συνέχεια έκανε το break back για το 4-4 ο 37χρονος Σέρβος.

Ο Djere έδειχνε να αντιμετωπίζει έντονες ενοχλήσεις στους κοιλιακούς του και πήρε ιατρικό τάιμ άουτ μετά το 3ο χαμενο game στη σειρά για το 5-4 του Nole, αλλά παρότι επέστρεψε στο τερέν, δεν επανήλθε ποτέ στο ματς. Ο Djokovic έφτασε τα 6 κερδισμένα games στη σειρά, πριν τελικά ο Djere σηκώσει λευκή πετσέτα.

Να σημειωθεί πως ήταν μια δύσκολη βραδιά στο Flushing Meadows, η υγρασία ήταν ανυπόφορη και το ματς έγινε με κλειστή την οροφή. Και ο Djokovic είχε αντιμετωπίσει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς του και μάλιστα είχε καλέσει τον φυσιοθεραπευτή πριν από τον Djere στο court.

Η δουλειά πάντως έγινε και ο Nole συνεχίζει να υπερασπίζεται τον τίτλο του στο US Open, αλλά και να διεκδικεί τον 25ο Grand Slam τίτλο του. Παράλληλα, έφτασε τις 90 νίκες στο US Open και πλέον έχει 90 ή περισσότερες νίκες σε όλα τα majors! 

Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Alexei Popyrin, που νωρίτερα συνέτριψε τον Pedro Martinez με 6-2, 6-4, 6-0.

Στους "32" μπήκαν και οι Casper Ruud και Taylor Fritz. O Ruud κέρδισε δύσκολα τον Gael Monfils με 6-4, 6-2, 2-6, 7-6 (3), σε ένα ματς που διακόπηκε από τη βροχή στο 4ο σετ. Πιο εύκολο έργο είχε ο Fritz που νίκησε έναν κακό Matteo Berrettini με 6-3, 7-6 (1), 6-1.

Ο Fritz θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Αργεντινό Francisco Comesana, που απέκλεισε νωρίτερα το Νο.17 του ταμπλό, Ugo Humbert, με 5-7, 6-4, 6-4, 6-4. Ο Ruud θα αντιμετωπίσει τον 19χρονο Juncheng Shang, που κέρδισε τον Roberto Carballes Baena με 6-2, 6-3, 7-6 (2).

Τέλος, ένα σπουδαίο ματς έκλεισαν στον 3ο γύρο οι Ben Shelton και Frances Tiafoe, που πέρασαν με straight sets τα εμπόδια των Roberto Bautista Agut (6-3, 6-4, 6-4) και Alexander Shevchenko (6-4, 6-1, 1-0 εγκατάλειψη) αντίστοιχα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots