Έσωσε match point η Badosa (vid)

 
Έσωσε match point η Badosa (vid)
© Manuela Davies/USTA
tn team Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 - 20:45

H Paula Badosa κατάφερε να σβήσει match point απέναντι στην Elena-Gabriela Ruse και να την κερδίσει στο tie-break του 3ου σετ, για να συνεχίσει στον 4ο γύρο του US Open.

Η Badosa συνεχιζει την πορεία της στο US Open και για 1η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στην καλύτερη 16άδα του τουρνουά, μετά και τη νίκη της με 4-6, 6-1, 7-6 (10-8) επί της Ruse στο Louis Armstrong Stadium.

Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, με τη Ρουμάνα qualifier να δείχνει τα δόντια της και να παίρνει το προβάδισμα, σε ένα 1ο σετ που χρειάστηκε να κάνει 3 break για να το κατακτήσει.

Η Badosa ανέβασε στροφές και κυριάρχησε στο 2ο σετ, στο οποίο απώλεσε μόλις ένα game, ενώ προηγήθηκε με break και στο 3ο σετ, στο 3-2.

Η Ruse ωστόσο δεν θα τα παρατούσε τόσο εύκολα και έκανε αμέσως το break back για το 3-3, ενώ στο 10o game είχε και τη μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το ματς, με την Badosa να σβήνει ένα match point στο σερβίς της και τελικά να το κρατάει, για το 5-5.

Στη συνέχεια πήρε το momentum και έκανε το break η Ισπανίδα, ωστόσο δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς στο σερβίς της και με νέο break η Ruse έκανε το 6-6. Στο tie-break κρίθηκε η πρόκριση και εκεί η Badosa πήρε από νωρίς ένα προβάδισμα με 4-0. Η Ruse μείωσε σε 5-3 και κράτησε τη διαφορά σε κοντινή απόσταση, ωστόσο η Badosa κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα έως το τέλος και να κατακτήσει το tie-break με 10-8.

Κάνει εξαιρετικό δεύτερο μισό στο 2024 η Badosa, η οποία θα είναι για 2ο σερί Grand Slam στη 16άδα, μετά το Wimbledon. Στο US Open θα είναι για 1η φορά στις "16" και θα διεκδικήσει την 2η πρόκρισή της στα προημιτελικά ενός Grand Slam, αντιμετωπίζοντας την Κυριακή τη Yafan Wang, που έβγαλε εκτός τη Victoria Azarenka με 6-4, 3-6, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots