3ος συνεχόμενος major προημιτελικός για τον De Minaur! (vid)

 
3ος συνεχόμενος major προημιτελικός για τον De Minaur! (vid)
© USTA
tn team Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 - 4:19

O Alex De Minaur πήρε το ντέρμπι της Αυστραλίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά για 3ο συνεχόμενο Grand Slam!

Αναμφίβολα κάνει τη χρονιά της ζωής του ο De Minaur και αυτή γίνεται όλο και καλύτερη! Μετά το Roland Garros και το Wimbledon, o 25χρονος Αυστραλός προκρίθηκε στην τελική 8άδα και στο US Open, για να φτάσει τους 3 διαδοχικούς Grand Slam προημιτελικούς.

Για να τα καταφέρει, επικράτησε του συμπατριώτη του, Jordan Thompson, με 6-0, 3-6, 6-3, 7-5, σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες αγώνα στο Louis Armstrong Stadium.

Με 31 winners και 26 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα ο De Minaur, ο οποίος αξιοποίησε τις 7 από τις 13 ευκαιρίες που είχε για break. Αντέδρασε καλά μετά το χαμένο σετ το Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ στο 4ο σετ ανέτρεψε το 1-3, για να το ισορροπήσει και αργότερα να το κατακτήσει και να "σφραγίσει" την πρόκριση.

Στο US Open θα βρεθεί για 2η φορά στα προημιτελικά ο De Minaur, μετά το 2020, όταν και είχε παίξει τον πρώτο του μεγάλο προημιτελικό. Από τότε χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το φετινό καλοκαίρι και το Roland Garros, για να βρεθεί ξανά στους "8" καλύτερους ενός major.

Μετά από 3 ήττες σε Grand Slam προημιτελικούς, θα προσπαθήσει να κάνει το κάτι παραπάνω σ' αυτό το τουρνουά, αντιμετωπίζοντας την Τετάρτη τον Jack Draper. Θυμίζουμε πως ο Βρετανός, ο οποίος θα βρεθεί για 1η φορά σε προημιτελικό ενός Slam, κέρδισε εύκολα τον Tomas Machac με 6-3, 6-1, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots