Στα ημιτελικά χωρίς να χάσει σετ ο Draper! (vid)

 
Στα ημιτελικά χωρίς να χάσει σετ ο Draper! (vid)
© Manuela Davies/USTA
tn team Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 - 23:13

O Jack Draper "καθάρισε" και τον Alex De Minaur με 3-0 σετ, για να προκριθεί στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση χωρίς να έχει χάσει ακόμα σετ!

Το απίστευτο τουρνουά που κάνει ο Draper στη Νέα Υόρκη συνεχίζεται, με τον 23χρονο Βρετανό να κερδίζει τον De Minaur με 6-3, 7-5, 6-2 και να συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του προς τον πρώτο του Grand Slam τίτλο!

Παραμένει ο μόνος παίκτης που δεν έχει χάσει ακόμα σετ στο τουρνουά ο Draper, ο οποίος έπαιξε για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν major προημιτελικό και τον συνδύασε με μια straight sets νίκη.

Τελείωσε τον αγώνα με 40 winners και 30 αβίαστα λάθη, έσβησε τα 5 από τα 7 break points που αντιμετώπισε και αξιοποίησε τα 6 από τα 20 δικά του, για να φτάσει σε μια εμφατική νίκη εις βάρος του Νο.10 του κόσμου.

Παράλληλα με την πρόκριση, ο Draper εξασφάλισε και την πρώτη του είσοδο στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού με τη σημερινή νίκη θα βρεθεί σίγουρα στο Νο.20 του κόσμου την ερχόμενη Δευτέρα, από το Νο.25 που είναι τώρα (και είναι και το τωρινό του career high).

Τώρα ο Βρετανό θα περιμένει το τελευταίο ματς της βραδιάς, ανάμεσα στον Jannik Sinner και τον Daniil Medvedev, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά της Παρασκευής, σε ένα ματς που σε κάθε περίπτωση δεν θα έχει τίποτα να χάσει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots