Έχασε την ευκαιρία ο Στέφανος

 
Έχασε την ευκαιρία ο Στέφανος
Έχασε την ευκαιρία ο Στέφανος
tennisnews team Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 - 17:48

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 6-4, 6-5, σέρβιρε για την πρόκριση στο 12ο game του 2ου σετ, αλλά έχασε την ευκαιρία και τελικά γνώρισε την ήττα στα τρία σετ από τον Denis Shapovalov, σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό για το ταμπλό των juniors στο Wimbledon.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ήταν ένα κράτημα σερβίς μακριά από τον πρώτο του τελικό σε Grand Slam. Έπαιξε καλύτερα για κάτι λιγότερο από δύο σετ απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, τον Denis Shapovalov. 

Ο 17χρονος Έλληνας προηγήθηκε με 6-4, 6-5, στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam στην καριέρα του, όμως για πρώτη φορά στον αγώνα υπέστη break, έχασε το 2ο σετ στο tie-break και στο 3ο σετ είχε λιγότερες δυνάμεις από τον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα, με 4-6, 7-6 (5), 6-2

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πάρα πολύ καλά στον αγώνα και στο 5o game έκανε το πρώτο break, για να προηγηθεί με 3-2. Γενικά σέρβιρε πολύ καλά στο πρώτο σετ και απειλήθηκε μόνο στο 8ο game, στο οποίο χρειάστηκε να σώσει ένα break point, αλλά με 3 διαδοχικούς πόντους έφτασε στο 5-3. Αργότερα σέρβιρε επιτυχημένα για το 6-4, κατακτώντας το πρώτο σετ σε λιγότερο από μισή ώρα.

Ο Στέφανος κέρδιζε πολλούς εύκολους πόντους από τη γραμμή του σερβίς και στο 2ο σετ, στο οποίο είχε την τεράστια ευκαιρία να "ξεφύγει" με break στο 5ο game. Ο νεαρός πρωταθλητής μας είχε προηγηθεί με 2-2, 15-40, ο Shapovalov όμως έβγαλε μεγάλα διαδοχικά σερβίς και με 4 συνεχόμενους πόντους κατάφερε να κάνει το 3-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ο 17χρονος Έλληνας είχε αργότερα μια νέα ευκαιρία, που ήταν ακόμη μεγαλύτερη, καθώς προηγήθηκε με 4-4, 30-40, έχοντας ένα break point για να "σπάσει" τον Καναδό και στη συνέχεια να σερβίρει για την πρόκριση. Για άλλη μια φορά ο Shapovalov έμεινε "ζωντανός", κερδίζοντας 3 συνεχόμενους πόντους για το 5-4. 

Τελικά το break ήρθε για τον Στέφανο στο 11ο game, στο οποίο έχασε αρχικά προβάδισμα με 5-5, 15-40, αλλά δημιούργησε μια τρίτη ευκαρία και "έσπασε" τον Καναδό για το 6-5. Στο 12ο game όμως, όταν σέρβιρε για την πρόκριση, έκανε το χειρότερο του game από τη γραμμή του σερβίς στα πρώτα δύο σετ, για να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς.

Με love o Shapovalov σφράγισε το πρώτο του break και ισοφάρισε σε 6-6. Στο tie-break ο Καναδός προηγήθηκε με 4-2, αλλά χρειάστηκε έναν πόντο με αρκετή δόση τύχης από τη βοήθεια του φιλέ για να φτάσει σε set point στο 6-5 και με έναν winner που ήρθε χάρη στο καλό πρώτο του σερβίς, να τελειώσει το 2ο σετ λίγο αργότερα.

Ο Τσιτσιπάς είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το γρήγορο break στο 3ο σετ, αλλά έχασε 4 break points στο 2ο game και ο Shapovalov τελικά κράτησε το σερβίς του για το 1-1.

Εκτός από καλύτερη ψυχολογία, ο Καναδός είχε και περισσότερες δυνάμεις σωματικά. Ο Shapovalov έκανε δύο break στα επόμενα λεπτά, για να κερδίσει 4 διαδοχικά games και να πάρει το σετ με 6-2, ολοκληρώνοντας την ανατροπή σε 1 ώρα και 57 λεπτά.

Αυτή ήταν η πρώτη παρουσία του Τσιτσιπά σε ημιτελική φάση Grand Slam διοργάνωσης. Ο ελπιδοφόρος Έλληνας τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors, έκανε ένα καλό παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του, είχε τις ευκαιρίες του και σίγουρα μπορούσε να πάρει αυτή την πρόκριση.

Στον τελικό ο Shapovalov, θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Alex De Minaur. Και οι δύο παίκτες έχουν κερδίσει Grand Slam στα διπλά (ο De Minaur το Australian Open του 2016 και ο Shapovalov το US Open του 2015) και για τους δύο όμως αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός στα μονά σε Junior Grand Slam. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots