Στον τελικό του Wimbledon η Barty (vid)

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © AELTC
tn team Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 - 17:06

H Ashleigh Barty κέρδισε την Angelique Kerber σε έναν σπουδαίο ημιτελικό και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Wimbledon.

Η Barty έδωσε συνέχεια στη φανταστική της πορεία στο φετινό Wimbledon και πλησίασε ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση του 2ου Grand Slam τίτλου της, κερδίζοντας στον πρώτο ημιτελικό την Kerber με 6-3, 7-6 (3).

Η 25χρονη Αυστραλή, η οποία βρίσκεται σταθερά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από το 2019, πέτυχε 8 άσους, έφτασε συνολικά τους 38 winners, ενώ είχε και λιγότερα λάθη από τη Γερμανίδα, μόλις 16. Η Kerber αντίθετα είχε 22 αβίαστα λάθη, ενώ πέτυχε 16 winners.

Ήταν αισθητά καλύτερη η Barty, ιδίως όταν έπρεπε να ανεβάσει το επίπεδό της. Στο 1ο σετ δεν απειλήθηκε ποτέ, αφού προηγήθηκε με 3-0 γρήγορα και έκτοτε δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι.

Στο 2ο σετ βρέθηκε πίσω με 0-3 και παρότι είχε διπλό break point για να επιστρέψει, η Kerber κράτησε το σερβίς της και προηγήθηκε με 4-1. Μέχρι και με 5-2 ήταν μπροστά η Γερμανίδα, με την Barty να κρατάει δύσκολα το σερβίς της από το 40-40 για να μειώσει σε 5-3.

Στη συνέχεια η κορυφαία παίκτρια του κόσμου κέρδισε 8 πόντους στη σειρά και ισοφάρισε σε 5-5, ανεβάζοντας το επίπεδό της και παίζοντας φανταστικό τένις. Η Kerber κατάφερε να κάνει το 6-5 και να εξασφαλίσει το tie-break, όμως η Barty έμοιαζε ασταμάτητη και αφού ισοφάρισε σε 6-6, προηγήθηκε με 6-0 στο tie-break και τελικά έκλεισε το ματς στο 4ο της match point.

Δεν είχε βρεθεί ξανά σε προημιτελικό στο παρελθόν στο Wimbledon η Barty, η οποία κέρδισε τον πρώτο της προημιτελικό και τον πρώτο της ημιτελικό στο All England Club.

Το Σάββατο θα παίξει στον πρώτο της τελικό στο τουρνουά και μόλις 2ο σε Grand Slam διοργάνωση, αφού η μόνη φορά που είχε παίξει σε τελικό ήταν στο Roland Garros του 2019, όπου είχε κερδίσει και τον τίτλο.

Η παίκτρια που θα αντιμετωπίσει θα γίνει γνωστή όταν ολοκληρωθεί και ο δεύτερος ημιτελικός, ανάμεσα στην Aryna Sabalenka και στην Karolina Pliskova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots