Χωρίς βαθμούς ΑΤΡ και WTA το Wimbledon!

 
Χωρίς βαθμούς ΑΤΡ και WTA το Wimbledon!
© AELTC/Edward Whitaker
tennisnews team Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 - 20:57

H ATP και η WTA ανακοίνωσαν πως το Wimbledon δεν θα είναι ένα βαθμολογούμενο αυτή τη χρονιά, εξαιτίας της απόφασης της LTA να μην επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες τη συμμετοχή στο τουρνουά.

Μια πολύ μεγάλη απόφαση πήραν η ΑΤΡ και η WTA, ανακοινώνοντας πως το φετινό τουρνουά του Wimbledon δεν θα βαθμολογηθεί στις παγκόσμιες κατατάξεις, μετά και την απόφαση της LTA να αποκλείσει Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες, η οποία παραβιάζει τον κανονισμό για τις διακρίσεις των δυο οργανώσεων.

"Με μεγάλη λύπη και αφού δεν έγινε κάποια αλλαγή, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αφαιρέσουμε τους βαθμούς της κατάταξης της ΑΤΡ από το Wimbledon το 2022", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΑΤΡ.

"Εκτιμούμε τις μακροχρόνιες σχέσεις μας με το Wimbledon και την LTA και δεν υποτιμούμε τις δύσκολες αποφάσεις που καλούνται να πάρουν μετά και τις προτάσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Σημειώνουμε ωστόσο πως αυτές ήταν μόνο προτάσεις και όχι κάποια εντολή, θα μπορούσε να προσφέρεται μια εναλλακτική επιλογή που θα άφηνε τους παίκτες να αγωνιστούν ως ουδέτεροι αθλητές μέσω μιας υπογεγραμμένης δήλωσης. Οι ιδιωτικές συζητήσεις μας με τους παίκτες που έχουν επηρεαστεί, μας οδήγησαν στο συμπέρασμα πως αυτή θα ήταν η καλύτερη επιλογή", πρόσθεσε η ΑΤΡ.

Παρά τη στάση της ΑΤΡ για το Wimbledon, θα παραμείνουν ως βαθμολογούμενα τα υπόλοιπα τουρνουά της LTA από τα οποία έχουν αποκλειστεί Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες, το 500άρι του Queen's, το 250άρι του Eastbourne και τα Challenger που θα φιλοξενηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο την περίοδο της σεζόν του γρασιδιού.

Όπως εξήγησε η ΑΤΡ, υπάρχουν εναλλακτικές για τους παίκτες τις εβδομάδες που γίνονται αυτά τα τουρνουά, επομένως δεν θα ήταν δίκαιο για όσους λάβουν μέρος να μην βαθμολογηθούν.

Να σημειωθεί πως ανάλογη απόφαση με την ATP πήρε λίγο αργότερα και η WTA, ενώ οι δυο οργανώσεις βρίσκονται σε ευθυγράμμιση με την ITF, που είναι υπεύθυνη για τις διοργανώσεις των juniors και του τένις με αμαξίδιο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots