Alcaraz: "Είμαι στα φαβορί για το Wimbledon"

 
Alcaraz: "Είμαι στα φαβορί για το Wimbledon"
tn team Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 - 10:45

Μόλις στο 3ο τουρνουά που έπαιξε στην καριέρα του στο χορτάρι ο Carlos Alcaraz κέρδισε τον τίτλο και γι' αυτό το λόγο θεωρεί πως θα είναι μέσα στα φαβορί του Wimbledon, όπου θα πάει ως Νο.1 του κόσμου.

Μετά την κατάκτηση του Queen's, ο Alcaraz πέρασε ξανά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Wimbledon.

Όπως είπε στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου μετά τον τίτλο στο ιστορικό 500άρι του Λονδίνου, ο 20χρονος Ισπανός συγκαταλέγει τον εαυτό του ανάμεσα στα φαβορί, μιας και απέδειξε ότι το επίπεδό του μπορεί να είναι πολύ υψηλό και σ' αυτή την επιφάνεια, παρά τη μικρή του εμπειρία.

"Δεν υπάρχουν προσδοκίες. Εφόσον δεν έχω προσδοκίες, θα το κερδίσω", είπε αστειευόμενος αρχικά ο Alcaraz, που άλλαξε ύφος και απάντησε πιο σοβαρά στην ερώτηση: "Όχι, ειλικρινά, έχω αρκετή αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή. Έπαιξα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τώρα νιώθω πως είμαι μέσα στα φαβορί για το Wimbledon. Χρειάζομαι σίγουρα περισσότερη εμπειρία στο χορτάρι, μπορεί να κέρδισα τίτλο, όμως έχω παίξει μόνο 11 αγώνες στην καριέρα μου σ' αυτή την επιφάνεια. Αλλά εφόσον κέρδισα τόσο καλούς παίκτες εδώ, θεωρώ πως είμαι στα φαβορί για το Wimbledon."

Βεβαίως, το μεγάλο φαβορί στο Wimbledon παραμένει ο Novak Djokovic και αυτό το πιστεύει και ο Alcaraz: "Ο Novak είναι το μεγάλο φαβορί στο Wimbledon, αυτό είναι προφανές, θα προσπαθήσω όμως να παίξω σε υψηλό επίπεδο για να έχω μια ευκαιρία να τον κερδίσω, ή έστω να φτάσω στον τελικό. Πολλοί παίκτες θα πάνε στο Wimbledon με μεγάλη αυτοπεποίθηση, όπως ο Bublik για παράδειγμα. Θα πρέπει να παίξω το καλύτερό μου τένις. Πιστεύω πως έχω πιθανότητες, αλλά το μεγάλο φαβορί είναι ο Novak."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots