ATP
Πρωταθλητής στο Queen's και ξανά Νο.1 o Alcaraz (vids)

 
Πρωταθλητής στο Queen's και ξανά Νο.1 o Alcaraz (vids)
tn team Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 - 17:31

Ο Carlos Alcaraz κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στο χορτάρι, επικρατώντας στον τελικό του Queen's Championships του Alex De Minaur. Αύριο, ο 20χρονος Ισπανός θα επιστρέψει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Mετά από το σετ που έχασε στην πρεμιέρα του με τον Arthur Rinderknech, ο Alcaraz δεν έχασε άλλο σετ στο τουρνουά και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο ιστορικό τουρνουά του Queen's στο Λονδίνο.

Ο Alcaraz κέρδισε στον τελικό του Queen's Championships τον De Minaur με 6-4, 6-4 και εξασφάλισε την επιστροφή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας στο Νο.2 τον Novak Djokovic.

Ο Alcaraz ήρθε αντιμέτωπος με τα πρώτα break points στον τελικό, αλλά έσβησε τις 2 ευκαιρίες του Αυστραλού στο 8ο game και ισοφάρισε σε 4-4. Στο αμέσως επόμενο game έκανε το break o Ισπανός, για να περάσει μπροστά με 5-4 και να σερβίρει επιτυχώς για την κατάκτηση του σετ και το 6-4.

Στο 2ο σετ ο Alcaraz δεν αντιμετώπισε κανένα break point, έκανε το break στο 5ο game (3-2) και διατήρησε τον έλεγχο έως το τέλος, για να "σφραγίσει" τη νίκη του σε 1 ώρα και 39 λεπτά.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος του Alcaraz στο χορτάρι, μόλις στο 3ο του τουρνουά. Είχε αγωνιστεί μόνο στο Wimbledon από γρασίδι, το 2021 και το 2022.

Συνολικά αυτός ήταν ο 11ος τίτλος στην καριέρα του (11-3 σε τελικούς), 5ος στη φετινή σεζόν, ενώ έγινε και ο 2ος παίκτης που έφτασε τις 40 νίκες στη σεζόν (40-4), μετά από τον Daniil Medvedev (41-7).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots