WTA
Διπλός τίτλος για τη Wickmayer στην Ουάσινγκτον

 
Διπλός τίτλος για τη Wickmayer στην Ουάσινγκτον
Διπλός τίτλος για τη Wickmayer στην Ουάσινγκτον
tennisnews team Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 - 14:31

Η Yanina Wickmayer κέρδισε και τους δύο τίτλους στην Ουάσινγκτον για το Citi Open. Στον τελικό του μονού, η Βελγίδα έχασε μόνο 6 games από την Lauren Davis και κατέκτησε τον 5ο τίτλο της καριέρας της, ενώ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και στα διπλά, μαζί με τη Monica Niculescu.

Μια ονειρική εβδομάδα είχε η Yanina Wickmayer στην Ουάσινγκτον, όπου κέρδισε και τους δύο τίτλους του Citi Open. Στον τελικό του μονού, η 26χρονη Βελγίδα επιβλήθηκε της Lauren Davis με 6-4, 6-2. Ήταν ο πρώτος τίτλος της στη φετινή σεζόν και ο 5ος συνολικά στην καριέρα της, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε τελικούς στο 5-6.

H Wickmayer κέρδισε 8 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και από το Νο. 44 έφτασε στο Νο. 36. Μόνο ένα σετ έχασε η Βελγίδα ολόκληρη την εβδομάδα, στα προημιτελικά της αμερικανικής διοργάνωσης, όπου επέστρεψε από σετ πίσω για να κάνει την ανατροπή επί της Kristina Mladenovic, με 4-6, 6-3, 6-4.

Η φιναλίστ της διοργάνωσης, Lauren Davis, προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό σε WTA διοργάνωση. Η 22χρονη Αμερικανίδα παρέμεινε εκτός του Top 100, αλλά κέρδισε 18 θέσεις αυτή την εβδομάδα και σκαρφάλωσε στο Νο. 104 της παγκόσμιας κατάταξης.

H Wickmayer κατέκτησε τον τίτλο και στα διπλά του Citi Open, μαζί με τη Ρουμάνα συμπαίκτριά της, Monica Niculescu. Οι δύο τενίστριες κέρδισαν στον τελικό τις Γιαπωνέζες Riza Ozaki και Shuko Aoyama με 6-4, 6-3. Ήταν ο δεύτερος τίτλος για τη Wickmayer στα διπλά και ο 6ος για τη Niculescu, ο πρώτος που κέρδισαν μαζί, ως ομάδα.

"Είμαι τόσο χαρούμενη μετά από αυτή την απίθανη εβδομάδα. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας. Νιώθω τόσο ευλογημένη που κάνω αυτό που αγαπώ!" έγραψε η Wickmayer στην προσωπική της σελίδα στο Twitter.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots