WTA
Στο Νο. 6 η Venus, στη 10άδα η Cibulkova

 
Στο Νο. 6 η Venus,  στη 10άδα η Cibulkova
Στο Νο. 6 η Venus, στη 10άδα η Cibulkova
tennisnews team Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 - 16:07

H 36χρονη Venus Williams κέρδισε άλλη μια θέση μετά και την πρόκρισή της στον τελικό τελικό του Stanford και "φιγουράρει" στο Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης! Στο Νο. 10 επέστρεψε η Dominika Cibulkova, νέο career high πέτυχε η Johanna Konta, ενώ το ρεκόρ της ισοφάρισε η Μαρία Σάκκαρη.

Η Venus Williams είχε άλλη μια καλή εβδομάδα στο Stanford, με αποτέλεσμα να κερδίσει μια θέση ακόμα στην παγκόσμια κατάταξη και να φτάσει στο Νο. 6 του κόσμου, λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά από τα 36α γενέθλιά της. Η σπουδαία Αμερικανίδα τενίστρια χρειάζεται άλλη μια θέση για να επιστρέψει και στο Top 5, ωστόσο προς το παρόν είναι αρκετά μακριά από την 5η Simona Halep.

Πάντα πρώτη είναι η Serena Williams, η οποία διατηρεί με ασφάλεια προς το παρόν τη θέση της, για 180η διαδοχική εβδομάδα! Στο Νο. 2 είναι η Angelique Kerber, ενώ στο Νο. 3 βρίσκεται η Garbine Muguruza. Στην 4η θέση είναι η Agnieszka Radwanska και πίσω της η Halep και η Venus. Την κορυφαία 10άδα συμπληρώνουν οι Victoria Azarenka (No. 7), Roberta Vinci (No. 8), Carla Suarez Navarro (No. 9) και Dominika Cibulkova (Νο. 10).

Η Cibulkova επέστρεψε στο Top 10 κερδίζοντας δυο θέσεις, μετά και τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του Stanford. Ισοφάρισε το career high της και άφησε στο Νο. 11 τη Svetlana Kuznetsova και στο Νο. 12 τη Madison Keys. Η πρωταθλήτρια του Stanford, Johanna Konta, κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο. 14 του κόσμου, βελτιώνοντας το career high της.

Τον πρώτο της τίτλο κέρδισε και η Laura Siegemund, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Bastad της Σουηδίας και βελτίωσε επίσης το career high της, ανεβαίνοντας στο Νο. 32 του κόσμου. Η Γερμανίδα κέρδισε 8 θέσεις, όπως 8 θέσεις κέρδισε και η πρωταθλήτρια της Ουάσινγκτον, Yanina Wickmayer, που σκαρφάλωσε στο Νο. 36.

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε "αθόρυβα" δυο θέσεις και ισοφάρισε το career high της, φτάνοντας στο Νο. 97 της παγκόσμιας κατάταξης. Αξίζει να σημειωθεί πως η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται μια θέση χαμηλότερα από τη Maria Sharapova (No. 96), που δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά από τον Ιανουάριο, εξαιτίας της υπόθεσης ντόπινγκ που εκκρεμεί εις βάρος της.

H παγκόσμια κατάταξη της WTA

Πίσω από τη Σάκκαρη, στην κατάταξη των Ελληνίδων, είναι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε δυο θέσεις σήμερα και βελτίωσε το career high της, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο Νο. 258 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Ακολουθεί η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που είναι στο Νο. 504. Η Ελένη Κορδολαίμη κέρδισε 5 θέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 600, φτάνοντας στο Νο. 598, ενώ η Λένα Δανιηλίδου κέρδισε 13 θέσεις και βρίσκεται στο Νο. 774 του κόσμου. 

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots