WTA
Η Svitolina πήρε το ντέρμπι με τη Venus (vid)

 
Η Svitolina πήρε το ντέρμπι με τη Venus (vid)
© AELTC
tn team Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 - 21:25

Η Elina Svitolina κέρδισε τη 43χρονη και "λαβωμένη" Venus Williams, που στάθηκε πολύ καλά στο ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε με έναν περίεργο τρόπο και μια αμφισβητούμενη φάση.

Η Svitolina πήρε τη νίκη με 6-4, 6-3 απέναντι στη Venus, σε ένα από τα παιχνίδια που ξεχώριζαν από τον 1ο γύρο του φετινού Wimbledon.

Η Venus, 5 φορές πρωταθλήτρια και στα 43 της πια, συμμετείχε στο Wimbledon για 24η φορά στην καριέρα της, πράγμα που είναι από μόνο του πολύ εντυπωσιακό.

Στάθηκε και άτυχη η Αμερικανίδα, καθώς έπαιξε με δεμένο το δεξί της γόνατο και ήταν εμφανές ότι ένιωθε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Παρόλα αυτά πάλεψε και στάθηκε καλά και στα δυο σετ.

Στο 1ο σετ είχε break point για το 5-5 στο 10ο game, αλλά δεν το αξιοποίησε και η Svitolina έκλεισε το σετ για το 6-4. Στο 2ο σετ η Ουκρανή προηγήθηκε με 5-1, με την Αμερικανίδα να μειώνει σε 5-3 και να μένει στο ματς.

Στο 9ο game σέρβιρε για το 4-5 η Venus, όμως υπέστη το break, με έναν παράδοξο τρόπο μάλιστα. Ήταν μια φάση που η επιστροφή της Svitolina βρήκε τη γραμμή, αλλά δόθηκε "άουτ" από τον επόπτη. Η Ουκρανή έκανε challenge και δικαιώθηκε, η Venus περίμενε την επανάληψη του πόντου μετά απ' αυτό, η chair umpire όμως έκρινε πως ήταν "late call" οπότε έδωσε τον πόντο και τη νίκη στη Svitolina.

Η Svitolina, η οποία έκανε ένα εντυπωσιακό comeback αυτή την άνοιξη και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά στο Roland Garros, μετά από την εγκυμοσύνη της και τον ένα χρόνο απουσίας από τα γήπεδα, θα παίξει στον 2ο γύρο του Wimbledon με την Elise Mertens. Η Βελγίδα, Νο.28 στο ταμπλό, κέρδισε την Viktoria Hruncakova με 7-6 (2), 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots