WTA
Κέρδισε μια θέση η Σάκκαρη - άνοιξε τη διαφορά η Swiatek

 
Κέρδισε μια θέση η Σάκκαρη - άνοιξε τη διαφορά η Swiatek
© Jimmie48/WTA
tn team Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 - 10:19

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη αυτή την εβδομάδα και ανέβηκε στο Νο.7. Άνοιξε κι άλλο τη διαφορά της στο Νο.1 η Iga Swiatek, που εξασφάλισε μια απόσταση ασφαλείας πριν από το Roland Garros.

Η Σάκκαρη κέρδισε μια θέση μετά τη Ρώμη και ανέβηκε στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, αφήνοντας στο Νο.8 την Qinwen Zheng. Βέβαια, τόσο η Κινέζα, όσο και η Marketa Vondrousova, η οποία βρίσκεται στο Νο.6, είναι πολύ κοντά, αφού τις τρεις τους χωρίζουν μόλις 90 βαθμοί!

Πάντα στην κορυφή είναι η Iga Swiatek, η οποία αύξησε κι άλλο τη διαφορά της από την Aryna Sabalenka, φτάνοντάς την στους 3.557 βαθμούς. Η κορυφαία παίκτρια του κόσμου θα έχει να υπερασπιστεί τους 2.000 βαθμούς από την περσινή της νίκη στο Roland Garros, έχει όμως σε κάθε περίπτωση μια απόσταση ασφαλείας, που θα την κρατήσει χωρίς πρόβλημα στο Νο.1 για αρκετό καιρό ακόμα.

Στο Νο.3 είναι η Coco Gauff, η οποία δεν είναι καθόλου μακριά από την Sabalenka, στους 500 βαθμούς ακριβώς, αν και η διαφορά τους επίσης αυξήθηκε, μετά τον 2ο συνεχόμενο τελικό της Λευκορωσίδας σε 1000άρι (Μαδρίτη, Ρώμη).

Στο Νο.4 παρέμεινε η Elena Rybakina, στο Νο.5 η Jessica Pegula και στο Νο.6 η Vondrousova, με τη Σάκκαρη να είναι στο Νο.7, την Zheng στο Νο.8, την Ons Jabeur στο Νο.9 και τη Jelena Ostapenko στο Νο.10.

Κοντά στην επιστροφή της στο Top 10 είναι η Danielle Collins, που συνεχίζει να παίζει πολύ καλό τένις συνεχόμενα εδώ και 2 μήνες και κέρδισε άλλες 3 θέσεις, για να βρεθεί στο Νο.12. Δυο θέσεις κέρδισε η Elina Svitolina στο Νο.17 και 3 θέσεις άφησε πίσω της η Victoria Azarenka στο Νο.21.

Νέο career high στο Top 50 έκαναν η 25χρονη Yue Yuan από την Κίνα, που κέρδισε 2 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.36, η 23χρονη Clara Burel, που κέρδισε επίσης 2 θέσεις και είναι στο Νο.43, καθώς και η 20χρονη Diana Shnaider, η οποία κέρδισε 15 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.47 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots