WTA
Εφτάψυχη Sabalenka, έξω η Pegula! (vids)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 - 7:38

H Aryna Sabalenka επέστρεψε από το 5-4, 40-0 στο 3ο σετ και έσωσε 4 match points συνολικά στο σερβίς της Peyton Stearns, για να παραμείνει ζωντανή στο τουρνουά του Indian Wells. Δύσκολη νίκη και για την Coco Gauff, εκτός έμεινε η Jessica Pegula.

Η Sabalenka βρέθηκε μια ανάσα μακριά από τον πρόωρο αποκλεισμό στο Indian Wells, όμως κατάφερε με απίστευτο τρόπο να γυρίσει το ματς και να κερδίσει την Stearns με 6-7 (2), 6-2, 7-6 (6), σε ένα συναρπαστικό ματς που έφτασε τις 3 ώρες σε διάρκεια.

Η Stearns ήταν με το ένα πόδι στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, αλλά δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς όταν προηγήθηκε στο σερβίς της με 5-4, 40-0 στο 3ο σετ, με τη Sabalenka να σβήνει 4 match points συνολικά. Σίγουρα η πίεση ήταν μεγάλη στους ώμους της Αμερικανίδας, αλλά και η Sabalenka κατάφερε να βρει μεγάλα χτυπήματα σ' αυτά τα κρίσιμα λεπτά, παίζοντας πολύ θαρραλέο τένις.

Αφού έκανε το break η Λευκορωσίδα υπέστη νέο break και η Stearns σέρβιρε για 2ο συνεχόμενο game για τη νίκη, αλλά με ένα ακόμα break η Sabalenka την ισοφάρισε σε 6-6. Το ματς κρίθηκε σε ένα πολύ αμφίρροπο tie-break, όπου η Sabalenka αυτή τη φορά έχασε τριπλό match point από το 6-3, αλλά τελικά έκλεισε το ματς στην 4η ευκαιρία της για το 8-6.

Η πρωταθλήτρια του Australian Open πήρε έτσι την πολύ δύσκολη και επεισοδιακή πρόκριση για τον 3ο γύρο του Indian Wells, όπου την περίμενε η Emma Raducanu, η οποία έπαιξε μόνο 4 games με την Dayana Yastramska, που εγκατέλειψε στο 0-4 του 1ου σετ λόγω τραυματισμού.

Πολύ δύσκολα πέρασε και η Coco Gauff, που ανέτρεψε το 2-5 στο 3ο σετ για να κερδίσει την Clara Burel με 2-6, 6-3, 7-6 (4). Στον 3ο γύρο η Αμερικανίδα θα αντιμετωπίσει την Lucia Bronzetti, που απέκλεισε τη Νο.32 του ταμπλό, Anhelina Kalinina, με 6-3, 6-4.

Δεν απέφυγε τον πρόωρο αποκλεισμό η Jessica Pegula, που ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά της μετά τον τραυματισμό της και ηττήθηκε από την Anna Blinkova με 6-2, 3-6, 6-3. Η Blinkova θα παίξει στον 3ο γύρο με την Diane Parry, που κέρδισε τη Leylah Fernandez με 7-5, 5-7, 6-2.

Την πρώτη της Top 20 νίκη από τότε που έγινε μητέρα πέτυχε η Naomi Osaka, η οποία επιβλήθηκε της Liudmila Samsonova με 7-5, 6-3 και θα παίξει στον 3ο γύρο με την Elise Mertens.

Τέλος, η Elina Svitolina επικράτησε της Katerina Siniakova με 6-3, 2-6, 6-1 και θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο την Emma Navarro, που απέκλεισε πολύ δύσκολα τη Lesia Tsurenko με 4-6, 7-5, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots