Όλο και πιο κοντά στην ανάκτηση του "θρόνου" η Rybakina (vid)

 
Όλο και πιο κοντά στην ανάκτηση του "θρόνου" η Rybakina (vid)
© AELTC/Simon Bruty
tn team Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 - 16:41

H Elena Rybakina πέτυχε μια εμφατική πρόκριση επί της Elina Svitolina και επέστρεψε στα ημιτελικά του Wimbledon, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην επιστροφή της στον θρόνο του SW19.

Η Rybakina χρειάστηκε μόλις μια ώρα για να "εξουδετερώσει" τη Svitolina, παίρνοντας τη νίκη στο Centre Court με 6-3, 6-2.

Είχε 28 winners και 15 αβίαστα λάθη στην εκπληκτική εμφάνισή της η 25χρονη Καζάκα, η οποία υπέστη break στο 1ο game του αγώνα και μετά απ' αυτό κυριάρχησε κατά κράτος στο court.

Κέρδισε τα 8 από τα 10 επόμενα games, προηγήθηκε με 6-3, 2-0 και συνέχισε να ελέγχει το ματς σε όλο το 2ο σετ, στο οποίο έκανε κι άλλο break, για να ολοκληρώσει στο 8ο game τη νίκη της σε 61 μόλις λεπτά.

Για 3η φορά θα βρεθεί σε ημιτελικό Grand Slams διοργάνωσης η Rybakina, μετά το Wimbledon του 2022, όπου είχε κατακτήσει τον τίτλο, αλλά και το Australian Open του 2023, όπου ήταν φιναλίστ. Έχει δηλαδή κερδίσει και τους 2 προηγούμενους ημιτελικούς που έχει σε major διοργανώσεις.

Αύριο θα αντιμετωπίσει την Barbora Krejcikova, που κέρδισε παράλληλα στο No.1 Court τη Jelena Ostapenko με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον 2ο μόλις ημιτελικό της σε major, μετά το Roland Garros του 2021, όπου είχε κερδίσει τον τίτλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots