H Krejcikova απέκλεισε την Ostapenko και μπήκε ημιτελικά! (vid)

 
H Krejcikova απέκλεισε την Ostapenko και μπήκε ημιτελικά! (vid)
© AELTC/Tony O Brien
tn team Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 - 16:50

H Barbora Krejcikova επιβλήθηκε της Jelena Ostapenko με 2-0 σετ και επέστρεψε στα ημιτελικά ενός Grand Slam μετά από 3 χρόνια.

Μετά το Roland Garros του 2021, όπου είχε αναδειχθεί νικήτρια, η Barbora Krejcikova προκρίθηκε στον 2ο ημιτελικό της σε Grand Slam διοργάνωση, στο φετινό Wimbledon.

Στο No.1 Court σήμερα για την προημιτελική φάση, η 28χρονη Τσέχα επιβλήθηκε της Ostapenko με 6-4, 7-6 (4) και εξασφάλισε την παρουσία της στους αυριανούς ημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει την Elena Rybakina.

Αφού έχασε τους 6 πρώτους πόντους του αγώνα, η Krejcikova ανέτρεψε το 0-1, 0-30 και έκανε εκείνη το πρώτο break στο ματς λίγο μετά, για να προηγηθεί με 3-1 στο 1ο σετ. Μετά απ' αυτό έκανε 3 love service games στη σειρά η Τσέχα, η οποία έχασε μόλις έναν πόντο στα 4 τελευταία service games της στο σετ και μόλις 3 σε όλο το σετ, για να το κατακτήσει με 6-4, αλλά χωρίς να ιδρώσει καθόλου.

Το 2ο σετ ήταν πιο περίπλοκο, με την Ostapenko να προσπαθεί να κάνει την αντεπίθεσή της και να τα καταφέρνει έως έναν βαθμό, αφού προηγήθηκε με 4-1. Η Krejcikova ωστόσο κέρδισε 4 games στη σειρά και βρέθηκε να σερβίρει για το ματς στο 5-4, με την Ostapenko να βρίσκει ένα ακόμα break και να μένει ζωντανή στο ματς.

Στο tie-break πήγε το 2ο σετ και εκεί η Krejcikova ήταν η πιο σταθερή παίκτρια, όπως και στο υπόλοιπο ματς. Επιβλήθηκε με 7-4 και "κλείδωσε" τη νίκη της σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Με τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά, η Krejcikova εξασφάλισε και την επιστροφή της στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.32 που βρίσκεται σήμερα. Μπορεί να επιστρέψει και στο Top 10, αν κατακτήσει τον τίτλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots