WTA
"Λύγισε" στα τρία σετ η Γραμματικοπούλου

 
"Λύγισε" στα τρία σετ η Γραμματικοπούλου
"Λύγισε" στα τρία σετ η Γραμματικοπούλου
tennisnews team Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 - 19:57

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πραγματοποίησε μια καλή προσπάθεια απέναντι στην Ολλανδέζα Richel Hogenkamp, την οδήγησε στα τρία σετ, στο τέλος όμως "λύγισε", γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων στο Horb της Γερμανίας.

Η Γραμματικοπούλου δεν είχε καλή κλήρωση στο BMW AHG Cup της Γερμανίας και από τον 2ο γύρο αντιμετώπισε το Νο. 2 του ταμπλό, Richel Hogenkamp. Η 24χρονη Ολλανδέζα, η οποία είναι στο Νο. 183 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει περάσει από το Νο. 115, δεν είχε εύκολο έργο απέναντι στην ταλαντούχα Ελληνίδα παίκτρια, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 6-1, 1-6, 6-3.

Η 19χρονη Ελληνίδα κατάφερε να αφήσει πίσω της το κακό της ξεκίνημα, που της στοίχισε το πρώτο σετ. Επανήλθε δυνατότερη στο 2ο σετ, στο οποίο κέρδισε 5 διαδοχικά games και το κατέκτησε με 6-1. Οι δύο τενίστριες κέρδισαν από δύο games στο ξεκίνημα του αποφασιστικού σετ, ενώ η Βαλεντίνη ήταν κοντά στην Ολλανδέζα μέχρι και το 3-4, η τελευταία όμως κέρδισε τα δύο επόμενα games και έβαλε τέλος στον αγώνα, έπειτα από 1 ώρα και 40 λεπτά.

Στον 1ο γύρο της γερμανικής διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων, η Γραμματικοπούλου είχε κερδίσει την Πολωνή Katarzyna Kawa, με 6-2, 6-3.

Τέλος, η 19χρονη Ελληνίδα είχε αγωνιστεί και στα διπλά, όπου τη σταμάτησε και εκεί η Hogenkamp, στον 1ο γύρο. Πιο συγκεκριμένα, η Βαλεντίνη και η Ρωσίδα συμπαίκτριά της, Anna Blinkova, ηττήθηκαν από τις Ολλανδέζες Hogenkamp και Lesley Kerkhove, με 3-6, 6-4, 10-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots