WTA
"Ντοπέ" τενίστρια από το Top 100

 
"Ντοπέ" τενίστρια από το Top 100
"Ντοπέ" τενίστρια από το Top 100
tennisnews team Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 - 12:39

H 23χρονη Beatriz Haddad Maia, βρέθηκε θετική σε δυο απαγορευμένες ουσίες και αποκλείστηκε από την ενεργό δράση!

Η νεαρή Βραζιλιάνα τενίστρια, η οποία βρίσκεται στο Νο. 99 της παγκόσμιας κατάταξης με career high το Νο. 58, έκανε χρήση αναβολικών τύπου SARM.

Συγκεκριμένα απέτυχε να περάσει τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης των 125.000 δολαρίων της WTA στο Bol της Κροατίας, καθώς στα ούρα της βρέθηκαν δυο ουσίες SARM.

Η Haddad Maia ηττήθηκε στον 1ο γύρο του Bol από την Ισπανίδα Sara Sorribes Tormo και μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του δείγματός της, αποβλήθηκε από την ενεργό δράση. Η τιμωρία της δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, ενώ αναμένεται να κάνει και έφεση.

"Η κυρία Haddad Maia, 23χρονη τενίστρια από τη Βραζιλία, μας έδωσε δείγμα ούρων στις 4 Ιουνίου 2019, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στο WTA Croatia Bol Open στο Bol της Κροατίας, που γίνεται από τις 3 έως τις 9 Ιουνίου", ανέφερε η ανακοίνωση της ITF.

"Αυτό το δείγμα στάλθηκε στην World Anti-Doping Agency (WADA) και διαπιστώθηκε στο εργαστήριο του Μόντρεαλ του Καναδά, ότι περιέχει τις απαγορευμένες ουσίες SARM S-22 και SARM LGD-4033. Οι ουσίες αυτές βρίσκονται στην κατηγορία S1 της λίστας των απαγορευμένων ουσιών της WADA και, ως εκ τούτου, απαγορεύονται από το πρόγραμμα. Τα θετικά δείγματα σε μη επιτρεπτές ουσίες, φέρουν τον υποχρεωρικό προσωρινό αποκλεισμό από την αγωνιστική δράση."

H Haddad Maia είναι η 3η εκπρόσωπος του βραζιλιάνικου τένις, μετά από τους Thomaz Bellucci και Joao Souza, που βρίσκεται θετική σε απαγορευμένη ουσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες, πέτυχε 2 από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας της. Τον Φεβρουάριο είχε πετύχει τη μοναδική μέχρι σήμερα Top 5 και Top 10 νίκη της, απέναντι στη Sloane Stephens στο Ακαπούλκο και στις αρχές αυτού του μήνα απέκλεισε την Garbine Muguruza από τον 1ο γύρο του Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots