WTA
Kasatkina και Rybakina στον τελικό του Άμπου Ντάμπι (vid)

 
Daria Kasatkina
Daria Kasatkina © Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 19:25

H Daria Kasatkina έκανε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι για να αποκλείσει και την Beatriz Haddad Maia και να μπει στον τελικό του Abu Dhabi Open. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Elena Rybakina.

Η Kasatkina πραγματοποίησε ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι στο Άμπου Ντάμπι και επικράτησε της Haddad Maia με 6-3, 4-6, 7-6 (2) μετά από 3 ώρες μάχης.

Η Kasatkina θα μπορούσε να φτάσει πιο εύκολα στη νίκη, όμως η Haddad Maia επέστρεψε από το 3-6, 0-2 για να κερδίσει το 2ο σετ και να μείνει στον ημιτελικό.

Στη συνέχεια η Βραζιλιάνα προηγήθηκε με 2-0 στο 3ο σετ, αλλά η Kasatkina ισοφάρισε άμεσα σε 2-2. Στο υπόλοιπο σετ οι δυο παίκτριες πήγαιναν χέρι-χέρι με την Haddad Maia να σβήνει 3 break points και την Kasatkina 4, αλλά να προστατεύουν αμφότερες τα σερβίς τους. Το tie-break έκρινε τον αγώνα και εκεί η Ρωσίδα έχασε μόνο 2 πόντους, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 2 ώρες και 59 λεπτά.

H Kasatkina προκρίθηκε στον 15ο τελικό της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο της (6-8).

Στον αυριανό τελικό του Άμπου Ντάμπι, η Kasatkina θα αντιμετωπίσει την Elena Rybakina, που σε επίσης έναν αγώνα τριών σετ επικράτησε της Liudmila Samsonova με 6-0, 4-6, 6-2.

Αν και η Samsonova αντεπιτέθηκε και ανάγκασε την Rybakina να παίξει ένα επιπλέον σετ, η Καζάκα κέρδισε άνετα και τα 2 σετ που κατέκτησε, για να φτάσει στη νίκη σε 1 ώρα και 51 λεπτά.

Για τη Rybakina αυτός θα είναι ο 16ος τελικός καριέρας και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο της (6-9), 2ο στη φετινή σεζόν μετά το 500άρι του Μπρίσμπεϊν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots