WTA
Τενίστριες ήρθαν στα χέρια σε επίσημο αγώνα (vid)

 
Τενίστριες ήρθαν στα χέρια σε επίσημο αγώνα (vid)
Τενίστριες ήρθαν στα χέρια σε επίσημο αγώνα (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 - 7:14

Απίστευτες εικόνες από το Λας Βέγκας, όπου δυο τενίστριες ήρθαν στα χέρια αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τον διαιτητή και τους επόπτες να προσπαθούν να τις χωρίσουν.

O αγώνας έγινε για τον 2ο γύρο του Henderson Tennis Open, τουρνουά της ITF, που ανήκει στην κατηγορία των 60.000 δολαρίων. Η Καναδή Katherine Sebov κέρδισε την Αμερικανίδα Alycia Parks με 6-0, 7-6 (9) και αντί για χειραψία ακολούθησε ένας έντονος διαπληκτισμός, τον οποίο προσπάθησε να σταματήσει ο διαιτητής του αγώνα και άλλοι άνθρωποι που βρισκόντουσαν κοντά.

Ανάμεσα σε αυτούς που πήγαν και τις χώρισαν, ήταν και ο πατέρας της 19χρονης Parks, που βρίσκεται στο Νο.410 της παγκόσμιας κατάταξης. Μόλις ο διαπληκτισμός έληξε, ο πατέρας της Parks είπε στους υπόλοιπους στο κοινό πως η Sebov της έσφιξε το χέρι, φωνάζοντας χαρακτηριστικά: "βλέπετε τι περνάμε κάθε φορά".

Η μητέρα της, Erica Parks, επίσης κατήγγειλε το περιστατικό, εξηγώντας πως αυτή ήταν η πολλοστή φορά που η κόρη της ήρθε αντιμέτωπη με ρατσιστικό επεισόδιο στο tour. Όχι μόνο από τη μεριά της Sebov, αλλά και των media και social media, καθώς πολλά ειδησεογραφικά site, όπως και πολλοί άνθρωποι στο Twitter και στο Reddit, όπου δημοσιεύτηκε το βίντεο, έριξαν τις μεγαλύτερες κατηγορίες στην Parks.

Η Sachia Vickery, που επίσης αγωνίστηκε στο τουρνουά του Λας Βέγκας την προηγούμενη εβδομάδα, έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter πως η Sebov ήταν εκείνη που ξεκίνησε την επίθεση με το σφίξιμο του χεριού της Parks, κάτι που και ο διαιτητής ακούγεται να επιβεβαιώνει στο βίντεο.

Μετά το θερμό επεισόδιο, η νεαρή Αφροαμερικανίδα έγραψε: "Σχετικά με αυτό το βίντεο, μετά τον τελευταίο πόντο, περπάτησα στο φιλέ και η αντίπαλός μου, χτύπησε το χέρι μου και μετά το έσφιξε όσο κανείς άλλος. Είπα στον διαιτητή τι συνέβη και γι' αυτό κατέβηκε από την καρέκλα του, πριν ακόμα του δώσουμε τα χέρια μας. Δεν της είπε τίποτα, γι' αυτό πήγα εγώ σε εκείνη και της είπα να μην το ξανακάνει. Έπειτα στράφηκε πολύ επιθετικά προς το μέρος μου, με έσπρωξε δυο φορές με δύναμη, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα η μητέρα της έκανε coaching και μου είπε κάτι την ώρα που παίζαμε."

Tα βίντεο από τον αγώνα επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα της Parks σχετικά με το ότι η Sebov φαίνεται να είναι εκείνη που την προκαλεί συνεχώς σε όλο το παιχνίδι, καθώς και για το on-court coaching που γίνεται από τη μητέρα της, ωστόσο δε δικαιολογούν το γεγονός πως και εκείνη απώλεσε την ψυχραιμία της και πλησίασε με πολύ επιθετικές διαθέσεις την Sebov.

Η Καναδή τενίστρια, έχει μια εντελώς διαφορετική άποψη για το όλο ζήτημα: "Αυτά που λέει η Parks είναι ψέματα. Αυτό που δεν είδατε, είναι πως συνεχώς κορόιδευε τους πανηγυρισμούς μου με ασέβεια. Στο τέλος δεν ήθελε να μου δώσει το χέρι της κανονικά, γι' αυτό το έπιασα, το μετακίνησα και έκανα κανονική χειραψία. Μετά περπάτησα μέχρι την τσάντα μου. Δεν είχα καταλάβει ότι ερχόταν προς το μέρος μου, μέχρι που έφτασε κοντά μου. Ο διαιτητής και οι επόπτες δυσκολευόντουσαν να την κρατήσουν, γι' αυτό αντανακλαστικά την απώθησα, ώστε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots