WTA
Ακυρώθηκε και η Στουτγκάρδη

 
Ακυρώθηκε και η Στουτγκάρδη
Ακυρώθηκε και η Στουτγκάρδη
tennisnews team Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 - 13:59

Μόνο το τουρνουά της Κωνσταντινούπολης δεν εχει ακυρωθεί ακόμα, απ' όλα τα τουρνουά των επόμενων 7 εβδομάδων στο WTA Tour.

Το τελευταίο τουρνουά που "χτύπησε" ο κορωνοϊός ήταν το Porsche Tennis Grand Prix της Στουτγκάρδης, το οποίο θα ξεκινούσε σε 5 εβδομάδες από τώρα, στις 18 Απριλίου.

Όπως ξεκαθάρισε ο δήμαρχος της Στουτγκάρδης στη γερμανική εφημερίδα BILD, δεν υπάρχει περίπτωση να διεξαχθεί φέτος το τουρνουά, στο οποίο είχαν δηλώσει συμμετοχή μεταξύ άλλων οι Petra Kvitova, Karolina Pliskova και Angelique Kerber.

"Το ζήτημα είναι εκτός τραπεζιού", είπε χαρακτηριστικά ο Schairer.

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει επίσημη ακύρωση από την WTA ή από τους διοργανωτές του τουρνουά, με έναν εκπρόσωπό του να αναφέρει: "Η πόλη της Στουτγκάρδης δεν έχει ορίσει ένα συγκεκριμένο καιρικό διάστημα των προληπτικών μέτρων. Συνεπώς, δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή αν το Grand Prix θα διεξαχθεί. Η υγεία όλων είναι προτεραιότητα για μας και είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία με τις αρχές και με τη WTA."

Πιο ξεκάθαρος ήταν ωστόσο ο δήμαρχος Schairer, με την WTA να μπαίνει για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο κριτικής. Αξίζει να σημειωθεί πως η WTA δεν πήρε πρωτοβουλία να αναστείλει το tour για κάποιο χρονικό διάστημα, όπως έκανε η ΑΤΡ, παρόλα αυτά τα μέτρα που εφαρμόζονται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη πλέον είναι πολύ αυστηρά, με τα τουρνουά να ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο.

Αυτή τη στιγμή, το μόνο τουρνουά που δεν έχει ακυρωθεί (ακόμα) από το WTA Tour για τις επόμενες 7 εβδομάδες, δηλαδή μέχρι και τις 3 Μαΐου, είναι το Istanbul Open της Κωνσταντινούπολης (20-26 Απριλίου).

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots