WTA
"Η απόφαση του Roland Garros ήρθε από το πουθενά!"

 
"Η απόφαση του Roland Garros ήρθε από το πουθενά!"
"Η απόφαση του Roland Garros ήρθε από το πουθενά!"
tennisnews team Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 - 6:24

Ο πρόεδρος της WTA, Steve Simon, επιβεβαίωσε πως ούτε στο WTA Tour γνώριζαν για την απόφαση του Roland Garros, να αναβάλλει το τουρνουά για τον Σεπτέμβριο.

Την Τρίτη, το Roland Garros έβγαλε μια ανακοίνωση-βόμβα, στην οποία εξηγεί πως εξαιτίας του κορωνοϊού είναι αδύνατο να ξεκινήσει το φετινό τουρνουά τον Μάιο, γι' αυτό και θα μεταφερθεί την περίοδο 20 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου.

Πολλοί παίκτες της ΑΤΡ και της WTA αντέδρασαν και κατήγγειλαν την FFT πως έμαθαν γι' αυτό το πολύ μεγάλο νέο από το Twitter, ενώ το ίδιο έκαναν το US Open και το Laver Cup, που ανακοίνωσαν πως δεν σκοπεύουν να μεταφέρουν τα δικά τους τουρνουά.

"Ήρθε από το πουθενά για μας. Μας εξέπληξε πάρα πολύ", είπε ο πρόεδρος της WTA, Steve Simon.

Το US Open αναμένεται να διεξαχθεί την περίοδο 31 Αυγούστου με 14 Σεπτεμβρίου, θα ολοκληρωθεί δηλαδή μόλις μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει το Roland Garros.

Ανάμεσα στα δυο Grand Slam, είναι προγραμματισμένα το Premier της Zhengzhou, το International της Nanchang και το International της Χιροσίμα για το WTA, ενώ στο ανδρικό tour θα γίνουν αγώνες για το Davis Cup.

Τις δυο εβδομάδες στις οποίες μεταφέρθηκε το Roland Garros, είναι προγραμματισμένα το Premier 5 της Wuhan, το Premier του Τόκιο, τα International σε Guangzhou, Σεούλ και Τασκένδη για το WTA Tour, καθώς και το Laver Cup και τα 250άρια σε Αγία Πετρούπολη, Μετς, Chengdu, Zhuhai και Σόφια για το ATP Tour.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots