WTA
"Το τένις θα επιστρέψει μόνο όταν είναι απόλυτα ασφαλές"

 
"Το τένις θα επιστρέψει μόνο όταν είναι απόλυτα ασφαλές"
"Το τένις θα επιστρέψει μόνο όταν είναι απόλυτα ασφαλές"
tennisnews team Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 - 15:05

Με μια ανοιχτή επιστολή, ο πρόεδρος της WTA ενημέρωσε πως το τένις θα επιστρέψει και πάλι όταν θα είναι απόλυτα ασφαλές για όλους, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του στις παίκτριες της WTA, που αντιμετωπίζουν με σθένος τη δύσκολη αυτή περίοδο.

"Όπως ήδη γνωρίζετε, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, το επαγγελματικό τένις έχει αναβληθεί έως και τις 7 Ιουνίου. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά αναμφίβολα ήταν η σωστή πράξη και τα τουρνουά θα επιστρέψουν μόνο όταν οι αρμόδιες αρχές και οι ειδικοί της δημόσιας υγείας μας διαβεβαιώσουν πως θα είναι ασφαλές να το κάνουν", έγραψε στην επιστολή του ο Simon. 

"Με αθλήτριες από περισσότερες από 80 χώρες και μια ανταγωνιστική σεζόν που εκτείνεται στις 6 ηπείρους, η δέσμευση της WTA να βοηθήσει σ' αυτή την παγκόσμια κρίση, είναι η κυρίαρχη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να είναι όλοι καλά στην οικογένεια της WTA, όπου συμπεριλαμβάνονται και οι fans μας."

Ο Simon, εξέφρασε επίσης τον θαυμασμό του στις Sloane Stephens, Donna Vekic, Kristie Ahn, Anastasia Pavlyuchenkova, Johanna Konta, Madison Keys και Gabriela Dabrowski, που απαρτίζουν το συμβούλιο των παικτριών της WTA: "Κατά τη διάρκεια αυτής της αβέβαιης περιόδου, έχω εντυπωσιαστεί από τη δύναμη που δείχνουν οι παίκτριές μας. Η συμβολή τους παραμένει ζωτική στις διαρκείς συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ όλων των βασικών ενδιαφερομένων."

Θυμίζουμε πως το WTA Tour, όπως και το ATP Tour, είναι σε αναστολή έως και τις 7 Ιουνίου. Μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί τα τουρνουά του Indian Wells, του Μαϊάμι, του Τσάρλεστον, της Μπογκοτά, της Στουτγκάρδης, της Κωνσταντινούπολης, της Πράγας, της Μαδρίτης, της Ρώμης, του Στρασβούργου, του Ραμπάτ και οι τελικοί του Fed Cup.

Όλη η χωμάτινη περίοδος, με εξαίρεση το Roland Garros που έχει μεταφερθεί (20 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου) δε θα διεξαχθεί και το πιο αισιόδοξο σενάριο λέει πως θα επιστρέψει το tour στις 8 Ιουνίου, με το ξεκίνημα της σεζόν του γρασιδιού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots