WTA
Τέλος το τένις για την Tatishvili

 
Τέλος το τένις για την Tatishvili
Τέλος το τένις για την Tatishvili
tennisnews team Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 - 7:29

Έχοντας παίξει μόνο 3 αγώνες τις τελευταίες 3 σεζόν, η Anna Tatishvili ανακοίνωσε πως είναι αδύνατο να ανακάμψει από τους τραυματισμούς της και αποφάσισε να "κρεμάσει" τη ρακέτα της.

"Πολλοί από εσάς ρωτάτε ποιο θα είναι το επόμενο τουρνουά και πότε θα με δείτε ξανά στο γήπεδο. Δυστυχώς, εξαιτίας των συνεχόμενων τραυματισμών, το σώμα μου δεν μου επιτρέπει να παίξω ανταγωνιστικό τένις ξανά. Αποκαλύφθηκε πως το επαγγελματικό τένις δεν είναι μόνο μια μάχη στο γήπεδο, αλλά και μια μάχη με τους τραυματισμούς. Όσο επίπονη και αν ήταν η απόφαση αυτή για μένα, έπρεπε να αφήσω το επαγγελματικό τένις και να συγκεντρωθώ στην καριέρα μου εκτός γηπέδου. Το τένις είναι το πάθος μου και γι' αυτό θέλω να παραμείνω σ' αυτό, αλλά από άλλο πόστο", έγραψε η Tatishvili στην ανακοίνωσή της.

"Σας ευχαριστώ για την εκπληκτική σας υποστήριξη και την αγάπη που μου δίνατε σε όλη την καριέρα μου. Αγαπώ το τένις περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο και είμαι ευγνώμων για όλα όσα μου έδωσε. Θα κρατήσω τις αξέχασες αναμνήσεις που είχα για πάντα. Η νέα μου ζωή δείχνει πολύ περιπετειώδης και υποσχόμενη και είμαι ενθουσιασμένη που θα ξεκινήσω το επόμενό μου κεφάλαιο."

H Tatishvili, η οποία είναι 30 ετών, γεννήθηκε στην Τυφλίδα και εκπροσώπησε τη Γεωργία τα πρώτα χρόνια της καριέρας της, έως και το 2014, όταν πήρε την αμερικανική υπηκοότητα. Έκτοτε αγωνίζεται για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μένει μόνιμα στο Boca Raton της Φλόριντα. 

Η καλύτερη πορεία της σε Grand Slam ήταν στο US Open του 2012, όπου έφτασε μέχρι τον 4ο γύρο. Το career high της είναι το Νο.50 και κατέκτησε 11 τίτλους ITF στην καριέρα της, συγκεντρώνοντας συνολικά 1,5 εκατομμύριο δολάρια από όλα τα τουρνουά που συμμετείχε.

Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και ένας από τους τελευταίους αγώνες της ήταν ενάντια στη Μαρία Σάκκαρη στο Roland Garros, τον Μάιο του 2019. Ήταν ένας αγώνας που συζητήθηκε αρκετά, εξαιτίας της περίφημης ιστορίας με το βαρύ πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Αμερικανίδα, το οποίο τελικά δεν χρειάστηκε να πληρώσει.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots