WTA
Η Swan πήγε τρόφιμα σε άπορες οικογένειες

 
Η Swan πήγε τρόφιμα σε άπορες οικογένειες
Η Swan πήγε τρόφιμα σε άπορες οικογένειες
tennisnews team Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 - 12:10

Σε μια περίοδο που το μέλλον είναι αβέβαιο για κάθε επαγγελματία τενίστα, η Katie Swan δεν χάνει το χαμόγελο και την όρεξή της. Η 21χρονη Βρετανίδα, όχι μόνο συνεχίζει να γυμνάζεται και να προπονείται, αλλά συμμετέχει και σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Μέσα από το πρόγραμμα Big Brother, Big Sister, η Swan, μαζί με τον αδερφό της και τη μητέρα της, συγκέντρωσαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, γεμίζοντας μάλιστα το γκαράζ του σπιτιού τους, για να τα δωρίσουν σε οικογένειες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε σούπερ μάρκετ αυτές τις ημέρες.

"Η μητέρα μου ήθελε να βοηθήσουμε αυτές τις οικογένειες, πηγαίνοντάς τους τρόφιμα που δεν μπορούν να αγοράσουν, είτε επειδή είναι πολύ φοβισμένοι για να βγουν έξω, είτε επειδή έχουν πολλά παιδιά και δεν μπορούν να τα αφήσουν μόνα στο σπίτι", είπε η νεαρή Βρετανίδα τενίστρια.

"Πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ κάθε μέρα εδώ και δυο εβδομάδες. Εγώ τη βοήθησα να οργανώσουμε τα πακέτα για την παράδοση."

Η Swan μετακόμισε από το Μπρίστολ στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην πολιτεία του Κάνσας πριν από 6 χρόνια, εξαιτίας του πατέρα της, που εργάζεται σε μια βιομηχανία πετρελαίου που μεταφέρθηκε εκεί.

"Την άλλη μέρα (η μητέρα μου) δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από μια κυρία, μια ανύπαντρη μητέρα που μένει με τον γιο της. Δεν είναι πολύ καλά και έκλαιγε στο τηλέφωνο όταν την ευχαριστούσε. Ήταν πολύ συγκινητικό."

Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρώσει πράγματα αξίας περίπου 3.700 δολαρίων, τα οποία μοίρασαν σε περισσότερα από 70 πακέτα, που θα δωρίσουν σε φτωχές οικογένειες. To Wichita ανήκει στις πόλεις των ΗΠΑ που δεν έχουν επιβληθεί τα αυστηρότερα μέτρα, καθώς η κατάσταση με την πανδημία δείχνει για την ώρα να είναι υπό έλεγχο. Γι' αυτό και δεν έχει κλείσει ακόμα το τοπικό club.

"Είμαι πολύ τυχερή. Το club μου είναι ακόμα ανοιχτό και προπονούμαι 2 ώρες τη μέρα. Μόνο εκεί πηγαίνω και μετά επιστρέφω στο σπίτι για να κάνω το υπόλοιπο πρόγραμμά μου. Προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά όλου αυτού. Την προηγούμενη Τρίτη είχα τα 21α γενέθλιά μου και είχα αρκετό χρόνο για να περάσω με την οικογένειά μου, αφού δεν έχουμε το tour. Απλά ελπίζω μέχρι τον Ιούνιο η κατάσταση να έχει καλυτερεύσει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots