WTA
"Κρέμασε" τη ρακέτα της και η Jamie Hampton (vid)

 
"Κρέμασε" τη ρακέτα της και η Jamie Hampton (vid)
"Κρέμασε" τη ρακέτα της και η Jamie Hampton (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 - 14:36

Η Jamie Hampton, η οποία έχει βρεθεί και στο Top 25 της παγκόσμιας κατάταξης, αποχαιρέτησε το επαγγελματικό τένις. Η 30χρονη Αμερικανίδα ήταν ανενεργή τα τελευταία 6 χρόνια, εξαιτίας των τραυματισμών και των πολλών χειρουργείων που έκανε.

Η Hampton είναι μια από τις πιο άτυχες παίκτριες της γενιάς της και έδωσε τους τελευταίους της αγώνες της όταν ήταν μόλις 24 ετών, το 2014. Έκτοτε αντιμετώπισε μια σειρά από προβλήματα, τα οποία ξεκίνησαν με τον σοβαρό τραυματισμό της στο ισχίο, που την οδήγησαν συνολικά σε 6 χειρουργεία τους 18 επόμενους μήνες!

Ένα χρόνο πριν σταματήσει να αγωνίζεται, τον Ιούλιο του 2013, είχε βρεθεί στο Νο.24 της παγκόσμιας κατάταξης, διανύοντας την καλύτερή της σεζόν, αφού είχε φτάσει μέχρι τη φάση των "16" στο Roland Garros και στον πρώτο (και μοναδικό) τελικό της σε WTA διοργάνωση, στο Eastbourne της Μεγάλης Βρετανίας, σε ένα τουρνουά που είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά!

6 χρόνια μετά τον τελευταίο της αγώνα, ανακοίνωσε και επίσημα το τέλος της καριέρας της, αποκλείοντας κάθε ελπίδα για επιστροφή στη δράση: "Όσοι με ακολουθείτε, γνωρίζετε πως τα τελευταία χρόνια είχα αρκετές εγχειρήσεις. Δυστυχώς, δεν ήταν αρκετά πετυχημένες, ώστε να μπορέσω να επιστρέψω", έγραψε η Αμερικανίδα στην ανακοίνωσή της.

"Το να αντιμετωπίσεις αυτή την πραγματικότητα δε θα μπορούσε να είναι πιο απογοητευτικό και μου πήρε πολλά χρόνια για να το διαχειριστώ. Το τένις ήταν η πρώτη μου αγάπη και μπορεί να πέρασαν χρόνια από όταν αγωνίστηκα τελευταία φορά, ακόμα μου σπαράζει την καρδιά να λέω αντίο.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου εσάς που με στηρίξατε στις δύσκολες στιγμές. Το να αγωνίζομαι στα μεγαλύτερα στάδια του τένις ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αλλά δε θα ήταν εφικτό χωρίς τη στήριξη της οικογένειάς μου, των φίλων μου, των προπονητών, των χορηγών και φυσικά των fans. Προχωράω στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου και ήμουν αρκετά τυχερή γιατί με δέχτηκαν σε ένα πανεπιστήμιο, όπου θα ξεκινήσω να παίρνω μαθήματα το φθινόπωρο!"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots