WTA
Ξεκινάει στις 3 Αυγούστου η WTA!

 
Ξεκινάει στις 3 Αυγούστου η WTA!
Ξεκινάει στις 3 Αυγούστου η WTA!
tennisnews team Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 - 15:50

To WTA Tour αναμένεται να επιστρέψει στις 3 Αυγούστου με τα τουρνουά στο Τσάρλεστον και στο Παλέρμο, ενώ θα υπάρξουν κι άλλα 6 χωμάτινα τουρνουά πριν από το Roland Garros!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Marca, η WTA θα επιστρέψει στις 3 Αυγούστου με μια πλούσια χωμάτινη σεζόν, στην οποία απ' ότι φαίνεται δόθηκε έμφαση. Συγκεκριμένα την εβδομάδα εκείνη θα διεξαχθούν κανονικά τα τουρνουά του Παλέρμου και του Τσάρλεστον, τα οποία αμφότερα είναι χωμάτινα.

Την επόμενη εβδομάδα (10 Αυγούστου) θα διεξαχθεί το Citi Open στην Ουάσινγκτον, που είναι κοινό τουρνουά της ATP και της WTA, ενώ στις 17 Αυγούστου θα αρχίσει το τουρνουά του Σινσινάτι, που πιθανότατα θα φιλοξενηθεί στη Νέα Υόρκη, ώστε να μειωθούν οι μετακινήσεις. Φυσικά ακολουθεί μια εβδομάδα κενό και μετά ξεκινάει το US Open (31 Aυγούστου - 13 Σεπτεμβρίου).

Ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας γεμάτος μήνας για το tour με αρκετές επιλογές. Από τη δεύτερη εβδομάδα του US Open θα επιστρέψει το χώμα, με το τουρνουά της Καρλσρούης, που μεταφέρεται στην εβδομάδα 7-13 Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσουν ως γνωστόν τα μεγάλα χωμάτινα τουρνουά της Μαδρίτης και της Ρώμης, πριν από το Roland Garros, που θα γίνει από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου. Την ίδια εβδομάδα με το τουρνουά της Μαδρίτης, θα γίνουν λογικά και τα τουρνουά της Κωνσταντινούπολης και του Μπολ, ενώ την ιδια εβδομάδα με τη Ρώμη θα γίνει το τουρνουά του Στρασβούργου.

Μετά το US Open, το ενδιαφέρον της WTA στρέφεται στην Ασία, με μια μεγάλη ασιατική σεζόν. Στην ATP ήταν εύκολο να δοθεί λιγότερο βάρος στην Ασία, όπου μόνο για δυο εβδομάδες στρέφεται εκεί όλη η προσοχή, την εβδομάδα που γίνονται τα τουρνουά του Πεκίνου και του Τόκιο και την εβδομάδα που γίνεται το Masters της Σαγκάης. Στην WTA τα σημαντικά τουρνουά στην Ασία είναι περισσότερα, όμως σχεδόν όλα συμπίπτουν με την εμβόλιμη χωμάτινη σεζόν, επομένως όπως όλα δείχνουν και η WTA δεν δίνει σημασία για την ώρα στο Asian Swing.

Δεν αποκλείεται φυσικά να μεταφερθούν κάποια από τα μεγάλα ασιατικά τουρνουά, όπως το China Open και το Wuhan Open μετά από το Roland Garros, καθώς και τα δυο τουρνουά τύπου Finals που θα κλείσουν τη χρονιά γίνονται στην Κίνα, το WTA Elite Trophy στη Zhuhai (26 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου) και το WTA Finals στη Shenzhen (2-8 Νοεμβρίου).

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots