WTA
Ο τελικός της Λένας στην ψηφοφορία της WTA

 
Ο τελικός της Λένας στην ψηφοφορία της WTA
Ο τελικός της Λένας στην ψηφοφορία της WTA
tennisnews team Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 - 15:58

O τελικός του Brasil Open του 2002 με τη σπουδαία μάχη της Λένας Δανιηλίδου απέναντι στη μεγάλη Anastasia Myskina, παίρνει μέρος στην τελευταία ψηφοφορία της WTA για τους αγαπημένους αγώνες των φίλων του τένις.

Σε ένα από τα σπουδαιότερα τουρνουά της καριέρας της, η Λένα Δανιηλίδου είχε κερδίσει τις Patty Schnyder (2-6, 6-2, 6-4) και Monica Seles (6-1, 7-5), για να προκριθεί στον τελικό της Bahia στη Βραζιλία το 2002.

Εκεί, παρότι πήρε ένα σετ και μάλιστα με "κουλούρι" απέναντι στην Anastasia Myskina, ηττήθηκε τελικά με 3-6, 6-0, 2-6. Αυτός ήταν ο μοναδικός χαμένος τελικός της Λένας, που κέρδισε 5 τίτλους WTA στα μονά στην καριέρα της, ενώ συγχρόνως αυτός ήταν και ο σημαντικότερος τελικός που συμμετείχε ποτέ, καθώς το τουρνουά ήταν στην κατηγορία Tier II, αντίστοιχης με τη σημερινή κατηγορία Premier 5 της WTA.

Η WTA ζήτησε μέσα από μια ανάρτηση στα social media από τους φίλους του τένις να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους μεταξύ τριών τελικών, ώστε να ανεβάσουν στο YouTube ολόκληρο τον αγώνα.

Εκτός από τον τελικό της Λένας με τη Myskina, που είναι η 3η επιλογή (C), υπάρχει ακόμα ο τελικός του 1992 Lipton Championships μεταξύ της Gabriela Sabatini και της Steffi Graf (A) και ο πιο πρόσφατος τελικός του 2018 WTA Finals, ανάμεσα στη Sloane Stephens και στην Elina Svitolina (B).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots