WTA
ΕΠΙΣΗΜΟ: Ακυρώνονται όλα τα τουρνουά στην Κίνα

 
ΕΠΙΣΗΜΟ: Ακυρώνονται όλα τα τουρνουά στην Κίνα
ΕΠΙΣΗΜΟ: Ακυρώνονται όλα τα τουρνουά στην Κίνα
tennisnews team Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 - 22:20

Η WTA ανακοίνωσε και επίσημα την ακύρωση όλων των τουρνουά στην Κίνα για το 2020, συμπεριλαμβανομένου του WTA Finals και του Premier Mandatory τουρνουά του Πεκίνου.

Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί η είδηση πως η Κίνα δεν θα διοργανώσει κανένα αθλητικό event στο υπόλοιπο της φετινής χρονιάς και η WTA επισημοποίησε την ακύρωση όλων των τουρνουά της ασιατικής χώρας για το 2020.

"Εξαιτίας της πρόσφατης απόφασης της Γενικής Διοίκησης Αθλητισμού της Κίνας να μην διεξάγει καμία αθλητική εκδήλωση το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, όλα τα τουρνουά της WTA που είναι προγραμματισμένα στην Κίνα δεν θα πραγματοποιηθούν", ανέφερε η ανακοίνωση της WTA.

Πρόκειται για αρκετά και πολύ σημαντικά τουρνουά, καθώς η Κίνα έχει επενδύσει πάρα πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια στη WTA. Συγκεκριμένα, ακυρώθηκε το China Open του Πεκίνου (Premier Mandatory), το Wuhan Open της Wuhan (Premier 5), το Jiangxi Open της Nanchang (International), το Zhengzhou Open της Zhengzhou (Premier), το WTA Finals του Shenzhen, το WTA Elite Trophy της Zhuhai και το Guangzhou Open της Guangzhou.

Προφανώς, η είδηση αυτή ισχύει και για την ΑΤΡ, που ωστόσο επηρεάζεται σαφώς λιγότερο, καθώς μόνο δυο τουρνουά της γίνονται στην Κίνα για το υπόλοιπο τουρνουά, το China Open στο Πεκίνο (ΑΤΡ 500) και το Shanghai Masters στη Σαγκάη (ATP Masters 1000).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots