WTA
Φιναλίστ η Γραμματικοπούλου στο WTA της Λωζάνης (vid)

 
Φιναλίστ η Γραμματικοπούλου στο WTA της Λωζάνης (vid)
tn team Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 - 19:12

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η συμπαίκτριά της Ulrikke Eikeri, δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον πρώτο τους τελικό σε WTA διοργάνωση, ολοκληρώνοντας την πολύ καλή εβδομάδα τους με τη 2η θέση στο Ladies Open Lausanne.

Σε μια χρονιά με πάρα πολλές επιτυχίες στα διπλά, η Γραμματικοπούλου είχε σίγουρα την σημαντικότερη μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, καθώς προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό σε WTA διοργάνωση.

Η 24χρονη Ελληνίδα και η 28χρονη Eikeri από τη Νορβηγία, διεκδίκησαν και τον τίτλο στο 250άρι της Λωζάνης σήμερα, αλλά μετά από έναν κλειστό τελικό γνώρισαν την ήττα από τις Ελβετίδες Susan Bandecchi και Simona Waltert, με 6-3, 6-7 (3), 10-5.

Θυμίζουμε πως Γραμματικοπούλου και Eikeri είχαν αποκλείσει στον 1ο γύρο τις Elixane Lechemia και Ingrid Neel με 6-4, 6-0, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισαν τις Quinn Gleason και Jessy Rompies με 6-3, 4-6, 10-6. Στα ημιτελικά απέκλεισαν το Νο.3 ζευγάρι του ταμπλό, τη Γιαπωνέζα Eri Hozumi και την Κινέζα Shuai Zhani, με 7-6 (3), 6-2.

Η Γραμματικοπούλου, η οποία φέτος έχει κερδίσει 4 τίτλους στα διπλά, στα 25άρια της Μόσχας (με Anastasia Zakharova), του Villa Maria (με Richel Hogenkamp), του Montemor-O-Novo (με Eikeri), καθώς και στο 60άρι του Stare Splavy (με Hogenkamp), θα μπει για πρώτη φορά στο Top 150 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών τη Δευτέρα, αφού από το Νο.174 θα σκαρφαλώσει στο Νο.141. Θα βελτιώσει το προηγούμενο career high της κατά 21 θέσεις (Νο.162).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots