WTA
Εγκατέλειψε η Kvitova, στην 4άδα η Kerber (vid)

 
Angelique Kerber
Angelique Kerber © Western & Southern Open
tn team Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 - 21:45

H Angelique Kerber συνεχίζει την τρομερή πορεία της στο Σινσινάτι, αφού ξεπέρασε και το εμπόδιο της Petra Kvitova, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στα μέσα του 2ου σετ.

Η Kerber είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και το προβάδισμα με 6-4, 3-3, αλλά ο προημιτελικός ολοκληρώθηκε άδοξα σε εκείνο το σημείο με την εγκατάλειψη της Kvitova, που είχε πρόβλημα με το στομάχι της.

H Kerber ως εκείνο το σημείο έδειχνε να ελέγχει, έχοντας κάνει το μοναδικό break του 1ου σετ στο κρίσιμο 9o game (5-4) και ενώ σε ολόκληρο το σετ δεν κινδύνεψε με break point.

Στο 2ο σετ η Kvitova μπήκε δυνατότερα, προηγήθηκε με 3-0 και για λίγα λεπτά έδειξε ικανή για να δώσει νέα πνοή στον αγώνα, όμως αντιμετώπισε στομαχόπονο και έχασε τα 3 επόμενα games, ενώ μετά από σύντομη διακοπή μετά και το 6ο game αποφάσισε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα.

Η Kerber συνεχίζει μια φανταστική πορεία στο Σινσινάτι, που ξεκίνησε από τη Δευτέρα, με την εντυπωσιακή νίκη της επί της Μαρίας Σάκκαρη με 6-2, 6-2. Στη συνέχεια έβγαλε εκτός και την Elina Svitolina, No.4 στο ταμπλό, με 7-5, 2-6, 6-4, ενώ μια ακόμα πολύ δύσκολη αποστολή είχε χθες στον 3ο γύρο, κερδίζοντας τελικά τη Jelena Ostapenko με 4-6, 6-2, 7-5.

Θα διεκδικήσει αύριο την επιστροφή της στους μεγάλους τελικούς από τον Μάρτιο του 2019, όταν ήταν φιναλίστ στο Indian Wells, απέναντι στην κορυφαία τενίστρια του κόσμου, Ashleigh Barty. Θυμίζουμε πως η Αυστραλή κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας την Barbora Krejcikova με 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots