WTA
Ασταμάτητη Barty στον τελικό (vid)

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © Western & Southern Open
tn team Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 - 19:25

Ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Ashleigh Barty, η οποία δεν δυσκολεύτηκε να αποκλείσει ούτε την φορμαρισμένη Angelique Kerber, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Σινσινάτι.

Η Barty έκανε μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση και επιβλήθηκε της Kerber με 6-2, 7-5 σε 74 μόλις λεπτά, στον πρώτο ημιτελικό του Western & Southern Open.

Η 25χρονη Αυστραλή, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη τα τελευταία 2 χρόνια, πέτυχε 12 άσους και αξιοποίησε τα 5 από τα 8 break points που δημιούργησε στο ματς. Στο 1ο σετ κυριάρχησε, αλλά στο 2ο βρήκε αντίσταση από τη Γερμανίδα, που επιχείρησε την αντεπίθεσή της.

Πιο συγκεκριμένα, από το 2-6, 0-2, η Kerber κατόρθωσε να επιστρέψει στο παιχνίδι και να προηγηθεί με 3-2 στο 2ο σετ, κερδίζοντας 3 games στη σειρά. Τα 2 μάλιστα ήταν break και είχε την ευκαιρία να σερβίρει για το 4-2, αλλά η Barty δεν της το επέτρεψε, φέρνοντας άμεσα νέα ισοπαλία στο σετ.

Αργότερα η κορυφαία παίκτρια του κόσμου είχε μια μικρή υπεροχή, που τελικά μετουσιώθηκε και σε νέο break που της εξασφάλισε τη νίκη, στο 12ο game για το 7-5.

Αυτή ήταν η 4η νίκη της Barty επί της Kerber σε 7 αναμετρήσεις (4-3), ενός πολύ έντονου match-up. Θυμίζουμε πως είχαν παίξει και στα ημιτελικά του Wimbledon αυτό το καλοκαίρι, με την Barty να κερδίζει τότε με 6-3, 7-6 (3).

Από το Wimbledon έχει μεσολαβήσει ο πρόωρος αποκλεισμός στους Ολυμπιακούς του Τόκιο για την Barty, που είχε ηττηθεί από τη Sara Sorribes Tormo στην πρεμιέρα της. Αυτή όμως ήταν και η μοναδική της ήττα από τον Ιούλιο, αφού έχει ξαναβρεί τη φόρμα της και έφτασε σήμερα τις 11 νίκες στις 12 τελευταίες αναμετρήσεις της.

Στο τουρνουά του Σινσινάτι προκρίθηκε για 1η φορά στον τελικό, ενώ για φέτος θα είναι ο 6ος τελικός της, μετά από το Yarra Valley Classic της Μελβούρνης (νικήτρια), το Miami Open (νικήτρια), τη Στουτγκάρδη (νικήτρια), τη Μαδρίτη (φιναλίστ) και το Wimbledon (νικήτρια).

Θα διεκδικήσει δηλαδή τον 5ο φετινό της τίτλο σε μια καταπληκτική σεζόν που διανύει, αλλά και τον 13ο στην καριέρα της (12-6 σε τελικούς).

Απέναντί της θα βρεθεί η νικήτρια του άλλου ημιτελικού, που θα αρχίσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), μεταξύ της Karolina Pliskova και της Jil Teichmann.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots