WTA
Δεν θα παίξει Indian Wells - αμφίβολη για WTA Finals η Barty

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty © Pete Staples/USTA
tn team Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:48

Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης Ashleigh Barty απέσυρε την συμμετοχή της από το Indian Wells που θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ παραμένει αμφίβολη και για τη συμμετοχή της στο WTA Finals στη Γουαδαλαχαρα.

Η Ahleigh Barty αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο US Open 3 εβδομάδες νωρίτερα, όταν και αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από την Shelby Rogers. Το επόμενο προγραμματισμένο τουρνουά για την κορυφαία τενίστρια αυτή τη στιγμή στον κόσμο ήταν το Indian Wells, όπου έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες ότι δε θα λάβει συμμετοχή.

Η Αυστραλή ήταν η 6η παίκτρια που απέσυρε τη συμμετοχή της από την Αμερικανική διοργάνωση, ακολουθώντας της, Naomi Osaka, Serena Williams, Johanna Konta, Jennifer Brady και Ekaterina Alexandrova.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο προπονητής της Barty, Craog Tyzzer, είχε δηλώσει πως η 25χρονη τενίστρια ενδέχεται να μην υπερασπιστεί το τίτλο που κέρδισε το 2019 στο WTA Finals (η τελευταία χρονιά που διεξήχθη), επειδή το τουρνουά μεταφέρθηκε στη πόλη του Μεξικού Γουαδαλαχάρα, γεγονός με το οποίο δεν είναι σύμφωνος λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στη πόλη.

"Μόλις μάθαμε ότι η Γουαδαλαχάρα βρίσκεται στα 1500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και χρησιμοποιούν μπάλες χωρίς πίεση. Είναι μπάλες που σε κανονικές συνθήκες δεν έχουν αναπήδηση. Το θεωρώ γελοίο."

Ενώ συνέχισε λέγοντας " Είναι μια απόφαση που θα πρέπει να καθίσουμε και να συζητήσουμε αρκετά".

Η Barty έχει κατακτήσει φέτος τους τίτλους στα 500άρια, Yarra Valle Classic και Stuttgart Open, στα 1000άρια Miami Open και Madrid Open και φυσικά τον τίτλο στο Wimbledon, που της έχουν εξασφαλίσει το Νο.1 της παγκόσμιας καταταξης αλλά και τη συμμετοχή της στο WTA Finals για το 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots