WTA
Σταματάει το τένις η Konta!

 
Johanna Konta
Johanna Konta Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 - 14:04

H Johanna Konta αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, στα 30 της χρόνια. Η ανακοίνωσή της.

Μετά από 10 χρόνια στο tour και 13 στο επαγγελματικό τένις, η Johanna Konta πήρε την απόφαση να "κρεμάσει" τη ρακέτα της και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

"Ευγνωμοσύνη. Αυτή είναι η λέξη που έχω χρησιμοποιήσει περισσότερο στην καριέρα μου και η λέξη που με εκφράζει περισσότερο στο τέλος της. Η καριέρα μου έχει φτάσει στο τέλος της και είμαι απίστευτα ευγνώμων για την καριέρα που είχα.

Όλα τα στοιχεία έδειχναν πως δεν θα τα κατάφερνα σ' αυτό το επάγγελμα. Παρόλα αυτά, η τύχη μου έφερε αυτούς τους ανθρώπους στη ζωή μου που είχαν έναν αντίκτυπο στην ύπαρξή μου που ξεπέρασε και το τένις.

Είμαι απίστευτα ευγνώμων σ' αυτούς τους ανθρώπους. Γνωρίζετε ποιοι είστε.

Μέσα από την ψυχική μου δύναμη και την καθοδήγηση των άλλων, κατάφερα να ζήσω τα όνειρά μου. Έγινα αυτό που ήθελα να γίνω όταν ήμουν παιδί. Πόσο τυχερή και πόσο ευγνώμων είμαι!"

Η Konta γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1991, από Ούγγρους γονείς. Στην Αυστραλία πέρασε τα παιδικά της χρόνια και γνώρισε το τένις στο σχολείο, στην ηλικία των 8 ετών. Στα 14 της μετακόμισε στη Βαρκελώνη και συμμετείχε στο πρόγραμμα της ακαδημίας Sanchez-Casal για 15 μήνες.

Την περίοδο εκείνη, οι γονείς της είχαν μετακομίσει στο Ίστμπουρν της Αγγλίας.

Το 2012 η Konta απέκτησε βρετανική υπηκοότητα και η καριέρα της άλλαξε προς το καλύτερο τα επόμενα χρόνια, με αποκορύφωμα το 2016, όταν έκανε το μεγάλο breakthrough φτάνοντας στα ημιτελικά του Australian Open.

Έπαιξε σε άλλους δυο ημιτελικούς σε Grand Slams, στο Wimbledon το 2017 και στο Roland Garros το 2019, ενώ έφτασε ακόμα 3 φορές σε προημιτελικούς major διοργανώσεων.

Κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της στο 1000άρι του Μαϊάμι το 2017, ενώ έπαιξε σε δυο ακόμα μεγάλους τελικούς, στο Πεκίνο το 2016 και στη Ρώμη το 2019. Συνολικά κέρδισε 4 τίτλους στην καριέρα της, σε 9 τελικούς (4-5). Εκτός από το Μαϊάμι, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στα 500άρια του Στάνφορντ το 2016 και του Σίδνεϊ το 2017 και στο 250άρι του Νότιγχαμ τον Ιούνιο του 2021.

Αυτό ήταν και ένα από τα τελευταία τουρνουά που συμμετείχε η Konta, η οποία δεν είχε κακή χρονιά, αλλά την ταλαιπώρησε αρκετά φέτος ο χρόνιος τραυματισμός που έχει στο γόνατό της. Επίσης στάθηκε και άτυχη, αφού δεν συμμετείχε στο Wimbledon επειδή ένα μέλος της ομάδας της είχε βρεθεί θετικό στην Covid-19.

Μετά το Wimbledon έπαιξε στο Μόντρεαλ και στο Σινσινάτι - στο Μόντρεαλ μάλιστα κέρδισε και την Elina Svitolina για 1η φορά στην καριέρα της - δεν αγωνίστηκε όμως στο US Open καθώς επέστρεψε ο πόνος στο γόνατο και τελικά ο ένας αγώνας στο Σινσινάτι, όπου ηττήθηκε στα τρια σετ από την Karolina Muchova στον 1ο γύρο, έμελλε να είναι ο τελευταίος της καριέρας της, τον περασμένο Αύγουστο.

Στο κλείσιμο της χρονιάς, υποχώρησε στο Νο.113 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι η χαμηλότερη θέση που είχε από τον Αύγουστο του 2015. Το ρεκόρ της ήταν το Νο.4 του κόσμου, όπου έφτασε τον Ιούλιο του 2017.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots