WTA
Osaka και Azarenka στον τελικό του Σινσινάτι (vids)

 
Osaka και Azarenka στον τελικό του Σινσινάτι (vids)
Osaka και Azarenka στον τελικό του Σινσινάτι (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 - 20:33

Η Naomi Osaka και η Victoria Azarenka πήραν τις νίκες στους σημερινούς ημιτελικούς του Western & Southern Open και θα αναμετρηθούν αύριο στον μεγάλο τελικό.

Η Osaka, η οποία έστειλε για μια ακόμα φορά ένα ηχηρό μήνυμα βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο με μια μπλούζα που έγραφε "Black Lives Matter", επικράτησε της Elise Mertens με 6-2, 7-6 (5) στον πρώτο ημιτελικό, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο έδειχνε να ελέγχει απόλυτα η Osaka, ωστόσο μετατράπηκε σε "rollercoaster", με τη Γιαπωνέζα να σώζει τα 18 από τα 21 break points που αντιμετώπισε συνολικά!

Πιο συγκεκριμένα, η Osaka κέρδισε τα 8 από τα 10 πρώτα games της αναμέτρησης και βρέθηκε μπροστά με 6-2, 2-0. Η Mertens ωστόσο, έκανε ένα σερί τεσσάρων κερδισμένων games, χάρη στο οποίο βρέθηκε εκείνη μπροστά στο 2ο σετ, με 4-2.

Η Osaka είχε και πάλι την απάντηση, καταφέρνοντας να ισορροπήσει ξανά το σετ και να πάρει προβάδισμα με 5-4, κερδίζοντας ένα game με 10 ισοπαλίες και 8 σβησμένα break points από τη Γιαπωνέζα!

H Mertens έσβησε την ευκαιρία της Osaka να τελειώσει το ματς στο 12ο game (5-6, 30-40) και το σετ κρίθηκε σε tie-break, που επίσης οι δυο παίκτριες ήταν πολύ κοντά, με την Osaka να παίρνει τελικά τους 3 τελευταίους πόντους και να διαμορφώνει το 7-5, 2 ώρες και 2 λεπτά μετά από την έναρξη του αγώνα.

Η Osaka προκρίθηκε για 8η φορά στην καριέρα της σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο της (5-2). Στην Αμερική θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο της, μετά από τους δυο πολύ μεγάλους τίτλους που κατέκτησε το 2018, στο Indian Wells και στο US Open.

Απέναντί της στον αυριανό τελικό θα είναι η Victoria Azarenka, η οποία δείχνει να έχει βρει και πάλι τον καλό της εαυτό. Μετά από μια μάχη 2 ωρών και 18 λεπτών, η Vika κατόρθωσε να ανατρέψει το εις βάρος της σετ και να κερδίσει την Johanna Konta με 4-6, 6-4, 6-1.

Ένα break στο 5ο game έκανε τη διαφορά για την Konta στο 1ο σετ, αφού το κέρδισε χωρίς να απειληθεί από εκείνο το σημείο κι έπειτα από τη γραμμή του σερβίς, παρόλο που χρειάστηκε το 8ο set point της για να το κλείσει.

Η συνέχεια ήταν διαφορετική όμως, με την Azarenka να κάνει άμεσα το break στο 2ο σετ, περνώντας μπροστά με 2-0. Δεν κοίταξε πίσω της η Λευκορωσίδα, που είχε συνεχώς το προβάδισμα και τελικά έκλεισε το σετ στο 10ο game, με 6-4.

Στο 3ο σετ τα πράγματα ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρα για τη Vika, που είχε το πάνω χέρι από την αρχή ως το τέλος, έκανε 2 break στο 4ο (3-1) και στο 6ο game (5-1) και ολοκλήρωσε χωρίς να κινδυνέψει την ανατροπή.

Για την Azarenka αυτός θα είναι ο 38ος τελικός καριέρας. Η 31χρονη Λευκορωσίδα, κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων, θα παίξει σε έναν τελικό Premier Mandatory ή Premier 5 διοργάνωσης για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2016, όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Μαϊάμι, ενώ συνολικά θα διεδικήσει τον 21ο τίτλο της καριέρας της (20-17 σε τελικούς) και τον 2ο στο τουρνουά του Σινσινάτι, μετά από το 2013.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots