Με περίπατο ξεκίνησε η Swiatek (vids)

 
Με περίπατο ξεκίνησε η Swiatek (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 - 16:02

Χωρίς καμία έκπληξη, η Iga Swiatek μετέτρεψε σε έναν υγιεινό περίπατο την πρεμιέρα της στο Roland Garros, κερδίζοντας μέσα σε μια ώρα τη Leolia Jeanjean. Αυτή ήταν η 15η διαδοχική νίκη της Πολωνής στο Παρίσι.

Η Swiatek δεν είχε κανένα πρόβλημα στην πρεμιέρα της στο Παρίσι και συνέτριψε την προερχόμενη από τα προκριματικά Jeanjean με 6-1, 6-2 σε 61 λεπτά, για να πάρει μια εύκολη πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Η 22χρονη Πολωνή, 3 φορές πρωταθλήτρια στο Roland Garros και υπερασπίστρια του τίτλου, μετράει πλέον 13 διαδοχικές νίκες στο tour και 15 συνεχόμενες νίκες στα γήπεδα του Παρισιού, όπου έχει επίσης 26 νίκες στις 27 τελευταίες αναμετρήσεις της! Η μόνη της ήττα στο τουρνουά για την τελευταία 4ετία, ήταν στα προημιτελικά του 2021, από τη Μαρία Σάκκαρη.

Σήμερα η Swiatek αξιοποίησε και τα 6 break points που δημιούργησε, για να "σπάσει" από 3 φορές σε κάθε σετ τη Γαλλίδα, Νο.148 στον κόσμο. Έχασε και μια φορά το δικό της σερβίς, με τη Jeanjean να ανοίγει το 2ο σετ με break, ωστόσο γρήγορα ισοφάρισε σε 1-1 η Πολωνή, η οποία κέρδισε και τα 4 τελευταία games του ματς, για να το ολοκληρώσει σε μια μόλις ώρα.

Η κορυφαία παίκτρια του πλανήτη θα έχει τώρα, αρκετά νωρίς, ένα δυνατό τεστ, αφού στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Naomi Osaka. Η Γιαπωνέζα, η οποία έχει αποδείξει ότι μπορεί ακόμα να παίζει πολύ καλό τένις, αλλά ακόμα δεν έχει βρει τη μεγάλη πορεία σε κάποιο τουρνουά που θα την επαναφέρει ψηλά στην κατάταξη, είχε κερδίσει χθες τη Lucia Bronzetti με 6-1, 4-6, 7-5.

Παρότι η μέρα είναι αρκετά βροχερή, πρόλαβαν μέχρι στιγμής να προκριθούν στον 2ο γύρο και οι Marketa Vondrousova και Ons Jabeur. H πρώτη κέρδισε την Rebeka Masarova με 6-1, 6-3, ενώ η δεύτερη απέκλεισε τη Sachia Vickery με 6-3, 6-2.

Καλό ξεκίνημα και για την Jasmine Paolini, που κέρδισε την Daria Saville με 6-3, 6-4 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τη lucky loser Hailey Baptiste, που απέκλεισε την Kayla Day με 4-6, 6-2, 6-2. Τέλος, η Anastasia Potapova κέρδισε την Kamilla Rakhimova με 6-2, 6-3, ενώ η Liudmila Samsonova επιβλήθηκε της Magda Linette με 6-1, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots