Η μεγάλη απόδραση της Iga! (vids)

 
Η μεγάλη απόδραση της Iga! (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 - 21:34

Η Iga Swiatek έδειχνε καταδικασμένη απέναντι σε μια εκπληκτική Naomi Osaka, βρήκε όμως τον τρόπο να επιστρέψει από το 2-5, 0-30 στο 3ο σετ και να κάνει μια τρομερή ανατροπή, διατηρώντας ζωντανά τα φοβερά σερί της!

Μετά από μια επική μάχη που έφτασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, η Iga Swiatek κατόρθωσε να λυγίσει την τρομερή Naomi Osaka με 7-6 (1), 1-6, 7-5 και να πάρει μια πολύτιμη πρόκριση για τον 3ο γύρο του Roland Garros, παραμένοντας στον θρόνο της στο Παρίσι! 

Μια ανάσα από τον αποκλεισμό έφτασε η κορυφαία παίκτρια του πλανήτη, η οποία έδειχνε αβοήθητη μετά και την αντεπίθεση της Osaka σε 2ο και 3ο σετ, με τη Γιαπωνέζα να κάνει δίχως αμφιβολία το καλύτερο παιχνίδι της μετά την επιστροφή της στο tour και μετά τη μητρότητα.

Παρότι είχε πάρει το 1ο σετ, στο οποίο επίσης δυσκολεύτηκε αρκετά και από το 4-2 βρέθηκε αντιμέτωπη με set point στο 4-5, η Swiatek βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, με την Osaka να κάνει φοβερή αντεπίθεση και να κερδίζει τα 9 από τα 10 επόμενα games.

Στο 2ο σετ κυριάρχησε κατά κράτος, ενώ στο 3ο σετ προηγήθηκε με 3-0, παρόλο που η Swiatek έπαιζε και πάλι πολύ καλά και πάλευε με όλες τις δυνάμεις της για να αλλάξει τα πράγματα.

Συγκεκριμένα, η Osaka κατάφερε να επιστρέψει από το 15-40 στο 1ο game και να σώσει 3 break points, στη συνέχεια επέστρεψε από το 40-15 στο σερβίς της Πολωνής και έφτασε στο break, ενώ στο 3ο game επέστρεψε από το 0-40 και έσωσε άλλα 5 break points συνολικά, για να κρατήσει το σερβίς της ξανά και να φτάσει στο 3-0!

Μετά απ' αυτό έδειχνε να έχει βάλει τα πράγματα στη θέση τους η Γιαπωνέζα, η οποία με δυο συνεχόμενα love service games έφτασε στο 5-2. Στη συνέχεια είχε 2 μεγάλες ευκαιρίες για να κλείσει το ματς, αλλά δεν αξιοποίησε καμία από αυτές.

Πρώτα στο 8ο game, του 3ου σετ, όταν ήταν μπροστά με 2-5, 0-30 και σε ένα σημείο που η Swiatek έμοιαζε αποσυντονισμένη, τα κατάφερε όμως και με 4 κερδισμένους πόντους στη σειρά υπερασπίστηκε το σερβίς της και μείωσε σε 3-5.

Στη συνέχεια η Osaka αντιμετώπισε μετά από πολλή ώρα ένα break point, το έσβησε όμως και έφτασε στο match point στο σερβίς της, έχοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία της να τελειώσει το παιχνίδι. Ένα καλό σερβίς τη χώριζε από τη μεγαλύτερη νίκη της από το 2019, όταν είχε κερδίσει την Ashleigh Barty στο Πεκίνο, δεν το βρήκε όμως και τελικά η Swiatek όχι απλά έμεινε στο game, αλλά έφτασε σε νέο break point.

Η πίεση ήταν μεγάλη και αυτή τη φορά στο break point η Osaka δεν είχε καλό σερβίς, με την Swiatek να παίρνει το break και να μειώνει σε 5-4. Κάπως έτσι ξεκίνησε η κατηφόρα για την Osaka, με την υπερασπίστρια του τίτλου να κρατάει - όχι εύκολα - το σερβίς της για το 5-5 και να φτάνει σε νέο break, το οποίο ολοκληρώθηκε με double fault της Osaka. Με το 5ο διαδοχικό κερδισμένο game στη σειρά, η Swiatek έκανε το 7-5 στο σερβίς της και ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή και τη δυσκολότερη νίκη της μετά τον τελικό της Μαδρίτης, όπου έσωσε επίσης match point, απέναντι στην Aryna Sabalenka.

Αυτή ήταν η 14η διαδοχική νίκη της Swiatek, που παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι του 3ου σερί τίτλου της μετά τα 1000άρια σε Μαδρίτη και Ρώμη.

Επιπλέον, ήταν η 16η διαδοχική νίκη της στο Roland Garros, όπου διεκδικεί για 3η διαδοχική χρονιά το τρόπαιο. Στα 5 τελευταία χρόνια, η 23χρονη Πολωνή έχει 27 νίκες σε 28 αγώνες στο Παρίσι και η μόνη που την έχει νικήσει είναι η Μαρία Σάκκαρη, στα προημιτελικά του 2021!

Στον 3ο γύρο του Roland Garros, η Swiatek θα αντιμετωπίσει μια εκ των Marie Bouzkova και Jana Fett. Η Bouzkova είχε το προβάδισμα με 6-2, 1-0, όταν το ματς διακόπηκε από τη βροχή (θα συνεχιστεί αύριο - καιρού επιτρέποντος).

Νωρίτερα σήμερα, ευκολότερα πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο η Coco Gauff, που κέρδισε την Tamara Zidansek με 6-3, 6-4, ενώ την πρόκριση πήρε και η Ons Jabeur, που νίκησε την Camila Osorio με 6-3, 1-6, 6-3. Στις "32" πέρασε και η Sofia Kenin, η οποία επικράτησε της Νο.21 του ταμπλό, Caroline Garcia, με 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots