Νικηφόρο ντεμπούτο στο Παρίσι για τη Gauff

 
Coco Gauff
Coco Gauff Eurosport
tennisnews team Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 - 21:17

H Coco Gauff πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο Roland Garros με μια εντυπωσιακή νίκη επί της Johanna Konta, No.9 στο ταμπλό, με 2-0 σετ.

Η μόλις 16χρονη Αμερικανίδα πέτυχε ακόμα μια πολύ μεγάλη νίκη, αφήνοντας πρόωρα εκτός Roland Garros τη Johanna Konta, την οποία κέρδισε με 6-3, 6-3 στο Suzanne Lenglen.

Στην πρώτη της αναμέτρηση σε κυρίως ταμπλό στο παρισινό Grand Slam, η νεαρή Gauff είχε 14 winners και 26 αβίαστα λάθη, καταφέρνοντας να ανταπεξέλθει με ένα ισορροπημένο παιχνίδι στις δύσκολες συνθήκες, τη στιγμή που η Konta είχε 22 winners και έφτασε τα 41 αβίαστα λάθη.

Άνοιξε τον αγώνα με ένα break η Gauff, η οποία προηγήθηκε με 3-0 και δεν κοίταξε πίσω της, μένοντας μπροστά σε όλη τη διάρκεια του σετ, παρά το γεγονός πως χρειάστηκε να σβήσει ένα break point στο 3ο game (3-0), δυο συνεχόμενα στο 5ο game (4-1) και άλλα δυο στο 9ο game, στο οποίο κατάφερε να κάνει το 6-3, αξιοποιώντας το 6ο set point της!

Στο 2ο σετ η Konta έκανε πρώτη break και προηγήθηκε με 2-0, όμως η Gauff κέρδισε τα 5 επόμενα games και έφτασε πολύ κοντά στη μεγάλη πρόκριση. Η Konta μείωσε με break στο 8ο game σε 5-3, αλλά με νέο break η Gauff "σφράγισε" τη νίκη της στο 9ο game (6-3), έπειτα από 1 ώρα και 41 λεπτά παιχνιδιού.

Στον 2ο γύρο του Roland Garros η Gauff θα αντιμετωπίσει τη Martina Trevisan, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της και σήμερα πήρε την πρώτη της πρόκριση σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, μετά και την εγκατάλειψη της Camila Giorgi.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που η Μαρία Σάκκαρη κερδίσει την Kamilla Rakhimova και συνεχίσει στον 3ο γύρο, θα αντιμετωπίσει εκεί τη νικήτρια αυτού του ζευγαριού, μεταξύ της Gauff και της Trevisan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots