H Gauff λύγισε την Jabeur και επέστρεψε στην 4άδα (vids)

 
H Gauff λύγισε την Jabeur και επέστρεψε στην 4άδα (vids)
© Julien Crosnier / FFT
tn team Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 - 14:16

H Coco Gauff επέστρεψε από σετ πίσω, απέκλεισε την Ons Jabeur και προκρίθηκε για 3ο συνεχόμενο Grand Slam στην ημιτελική φάση!

Οι εξαιρετικές πορείες συνεχίζονται για την Coco Gauff στις σημαντικότερες διοργανώσεις του κόσμου, με την 20χρονη Αμερικανίδα να παίρνει τη δύσκολη νίκη με 4-6, 6-2, 6-3 επί της Jabeur και να προκρίνεται στην τελική 4άδα του Roland Garros.

Η Gauff ήταν ημιφιναλίστ στο Australian Open φέτος, ενώ την προηγούμενη χρονιά κατέκτησε το US Open, συνεχίζοντας σ' αυτό το τουρνουά το σερί της, να φτάνει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά ενός Slam.

H Jabeur, η οποία επίσης έκανε πολύ καλό τουρνουά, κατόρθωσε να κάνει πρώτη το break στον προημιτελικό και να προηγηθεί με 5-3 στο 1ο σετ, στο οποίο είχε ευκαιρίες και για δεύτερο break, αλλά τελικά το έκλεισε στο σερβίς της, για το 6-4.

Η Gauff ωστόσο άλλαξε την κατάσταση και πέτυχε το πρώτο της break στο ματς, για να προηγηθεί με 3-1 στο 2ο σετ. Στη συνέχεια η Jabeur απάντησε και μείωσε σε 3-2, όμως η νεαρή Αμερικανίδα έκανε 2 ακόμα break και κέρδισε 3 games στη σειρά, για να πάρει τελικά το 2ο σετ με 6-2.

Συνέχισε να είναι καλύτερη και στο 3ο σετ η πρωταθλήτρια του US Open, η οποία έκανε το μοναδικό break νωρίς και προηγήθηκε με 4-1. Η Jabeur έσωσε ένα match point στο σερβίς της στο 2-5, μείωσε σε 3-5 και λίγο έλειψε να επιστρέψει στο ματς, όμως η Gauff έσωσε με τη σειρά της break point στο 5-3, 30-40 και τελικά έκλεισε το ματς, έπειτα από 1 ώρα και 57 λεπτά στο Philippe Chatrier.

Για 2η φορά θα είναι στα ημιτελικά του Roland Garros η Gauff, η οποία ήταν φιναλίστ στο Παρίσι το 2022. Θα περιμένει τον αγώνα της Iga Swiatek, μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, με τη Marketa Vondrousova, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει εκεί.

Εντωμεταξύ, η σημερινή νίκη μπορεί να την ανεβάσει και στο Νο.2 του κόσμου για 1η φορά, αν η Aryna Sabalenka ηττηθεί αύριο από τη Mirra Andreeva.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots