WTA
Ανεβαίνει στο Νο.2 του κόσμου η Gauff

 
Ανεβαίνει στο Νο.2 του κόσμου η Gauff
© Julien Crosnier / FFT
tn team Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 - 20:51

Μετά και τον αποκλεισμό της Aryna Sabalenka από τα προημιτελικά του Roland Garros, η Coco Gauff εξασφάλισε την άνοδό της στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, για 1η φορά στην καριέρα της.

Η Αμερικανίδα τενίστρια, στα 20 της χρόνια, θα βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα της στο Νο.2 του κόσμου, καθώς θα ξεπεράσει την Sabalenka, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του αυριανού ημιτελικού της με την Iga Swiatek.

Αν και είχε μια πολύ καλή χωμάτινη σεζόν, η Sabalenka, η οποία πέρσι ήταν ημιφιναλίστ στο Roland Garros, θα φύγει από το Παρίσι με μια απώλεια 350 βαθμών, σε αντίθεση με την Gauff που ακόμα και αν αποκλειστεί αύριο, θα βγει κερδισμένη κατά 350 βαθμούς.

Αυτή δεν θα είναι φυσικά η μοναδική αλλαγή στο Top 10. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και συγκεκριμένα εφόσον δεν κερδίσει τον τίτλο η Jasmine Paolini, μια θέση θα κερδίσει και η Marketa Vondrousova, που θα ανεβεί στο Νο.5 του κόσμου επίσης για 1η φορά στην καριέρα της. Η Paolini θα είναι το νέο μέλος στο Top 10, αφού με τη σημερινή της πρόκριση στα ημιτελικά εξασφάλισε άνοδο τουλάχιστον μέχρι το Νο.10.

Τέλος, η Μαρία Σάκκαρη θα χάσει τουλάχιστον μια θέση, αφού από το Νο.7 θα υποχωρήσει στο Νο.8, ενώ αν η Paolini κερδίσει τη Mirra Andreeva και προκριθεί στον τελικό, τότε θα χάσει άλλη μια θέση και θα βρεθεί στο Νο.9.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots