WTA
Εκτός από το 60άρι του Traralgon η Γραμματικοπούλου

 
Εκτός από το 60άρι του Traralgon η Γραμματικοπούλου
tn team Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 - 20:36

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έμεινε εκτός προημιτελικών στο τουρνουά 60.000 δολαρίων του Traralgon, καθώς ηττήθηκε έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι από τη Βρετανίδα Jodie Anna Burrage.

Η Burrage, η οποία είναι 22 ετών και βρίσκεται στο Νο.216 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε και τα δυο σετ σε tie-break, για να επικρατήσει της Βαλεντίνης με 7-6 (5), 7-6 (4) σε έναν αγώνα που ξεπέρασε τις 2 ώρες, για τον 2ο γύρο του Traralgon International.

Έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 1ο σετ η Βαλεντίνη, η οποία προηγήθηκε με 3-0 και ήταν μπροστά μέχρι το 5-3. Μετά από ένα πολύ μεγάλο game σε διάρκεια, η 24χρονη Ελληνίδα σέρβιρε για την κατάκτηση του 1ου σετ, έσβησε 5 break points, είχε ένα set point για το 6-3, τελικά όμως δεν απέφυγε το break και η Burrage επέστρεψε για τα καλά στο σετ.

Η Βρετανίδα ισοφάρισε σε 5-5 και αργότερα σε 6-6, ενώ στο tie-break προηγήθηκε με 5-2 και τελικά παρά την προσπάθεια για αντεπίθεση από την Ελληνίδα τενίστρια, κατάφερε να το κατακτήσει με 7-5.

Και στο 2ο σετ η Βαλεντίνη είχε προηγηθεί με break στο 4-2, ενώ μετά το 4-4, έκανε νέο break και βρέθηκε μπροστά με 5-4. Νέο break ωστόσο έκανε και η Burrage, που ισοφάρισε σε 5-5 και το σετ αυτό οδηγήθηκε επίσης σε tie-break. Αυτή τη φορά η Βρετανίδα ήταν μπροστά με 5-1 και παρά τη μείωση της Βαλεντίνης με 5-3 και 6-4, κατάφερε να κλείσει το ματς, έπειτα από 2 ώρες και 4 λεπτά.

Η Βαλεντίνη είχε μια καλή εβδομάδα στο Traralgon. Εκτός από αυτή την αναμέτρηση, την οποία πάλεψε ως το τέλος, είχε κερδίσει στον 1ο γύρο μια ακόμα καλή παίκτρια, την Alexandra Cadantu, με 6-2, 6-2.

Στο διπλό, όπου συνεργάστηκε με την Ρωσίδα Anastasia Zakharova, ηττήθηκε χθες στις λεπτομέρειες για τα προημιτελικά, από τις Τσέχες Miriam Kolodziejova και Jesica Maleckova, με 6-7 (6), 6-2, 10-6.

Την επόμενη εβδομάδα η Βαλεντίνη, η οποία βρίσκεται στο Νο.183 της παγκόσμιας κατάταξης, θα κάνει την προσπάθειά της στο προκριματικό ταμπλό του Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots