WTA
Shuai Peng: "Ζω μια κανονική ζωή, δεν καταλαβαίνω γιατί τόση ανησυχία"

 
Shuai Peng
Shuai Peng Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 - 16:05

Η Shuai Peng παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στη L' Equipe και αρνήθηκε ξανά πως κατηγόρησε πρώην στέλεχος της κινεζικής κυβέρνησης για σεξουαλική κακοποίηση, λέγοντας πως η ζωή της είναι φυσιολογική και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Τρεις μήνες συμπληρώθηκαν από την περίφημη δημοσίευση 1.600 λέξεων της Shuai Peng, που κατηγορούσε τον Zhang Gaoli, πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, για σεξουαλική κακοποίηση. Ακολούθησε ένα θρίλερ και δυο πολύ διαφορετικές γραμμές, με τον δυτικό κόσμο να κατηγορεί ανοιχτά την Κίνα και να θεωρεί πως η Peng αγνοείται και δεν είναι ελεύθερη, κάτι που αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή η Κίνα.

Πέρασαν αρκετές εβδομάδες μέχρι να γίνουν οι πρώτες δημόσιες εμφανίσεις της 36χρονης τενίστριας, που ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει αποχωρήσει από το Πεκίνο. Η ίδια πάντως, υποστήριξε σε συνέντευξή της στη γαλλική L'Equipe πως δεν συμβαίνει τίποτα, υποστηρίζοντας τη γραμμή της Κίνας περί μιας μεγάλης παρεξήγησης και πολιτικής εκμετάλλευσης της δημοσίευσής της.

"Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες της ΑΤΡ και τις παίκτριες της WTA που έδειξαν ενδιαφέρον για μένα σε αυτό το διάστημα, όλους τους αθλητές και τους ανθρώπους που το έκαναν. Αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί τόση ανησυχία, θα ήθελα να μάθω για ποιο πράγμα ανησυχούν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν εξαφανίστηκα ποτέ, ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να με βρουν και να με δουν", είπε η Peng, η οποία αρνήθηκε την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση για μια ακόμα φορά.

"Αυτό που συνέβη το έχω ξεκαθαρίσει ήδη σε συνέντευξή μου για μέσο της Σαγκάης, αλλά και στο e-mail που έστειλα στην WTA", είπε η Peng, αναφερόμενη στις προηγούμενες δημόσιες τοποθετήσεις της που αρνείται την καταγγελία. "Εκείνη η δημοσίευση στο Weibo έχει παρεξηγηθεί πολύ εκτός Κίνας, σε βαθμό που έχει παραποιηθεί η σημασία της δημοσίευσης. Δεν θέλω να υπάρχει άλλη δημοσιοποίηση αυτού του θέματος, ποτέ δεν είπα πως με κακοποίησε σεξουαλικά."

Η Peng απάντησε και στο γιατί διεγράφη λίγα λεπτά αργότερα η δημοσίευσή της: "Το διέγραψα εγώ 30 λεπτά αργότερα επειδή αυτό ήθελα και κανείς δεν εξαφανίστηκε. Το πρόβλημα με πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και των φίλων μου και των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, είναι πως μου στέλνουν πάρα πολλά μηνύματα και είναι αδύνατο να απαντήσω σε όλα. Οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι όμως ήταν πάντα σε επικοινωνία μαζί μου και τους μιλούσα. Απάντησα σε κάποια μηνύματα, έγραψα και ένα e-mail στην WTA, ήμασταν πάντα σε επαφή, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί δημοσιεύονται όλες αυτές οι ψευδείς ειδήσεις για την εξαφάνισή μου."

Η Peng υποστήριξε ακόμα πως όλες οι συνομιλίες της που δημοσιεύτηκαν από το WeChat ήταν αυθεντικές, όπως και οι συνομιλίες της με τη ΔΟΕ και τα mail που αντάλλαξε με την WTA. Κλείνοντας, ζήτησε να μην πολιτικοποιείται άλλο η προσωπική της ζωή: "Τα συναισθήματα, ο αθλητισμός και η πολιτική είναι τρια πολύ διαφορετικά πράγματα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζω στην προσωπική μου ζωή, δεν θα έπρεπε να σχετίζονται με τον αθλητισμό ή την πολιτική. Ο αθλητισμός δεν πρέπει να πολιτικοποιείται, όταν συμβαίνει αυτό γυρνάμε την πλάτη στο Ολυμπιακό πνεύμα. Αυτό αντίκειται σε αυτό που θέλει ο κόσμος να είναι ο αθλητισμός και οι αθλητές."

Σίγουρα δεν παύουν να υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και αρκετό μυστήριο γύρω από την υπόθεση της Peng, που απ' ότι φαίνεται δεν θα κοπάσει τόσο εύκολα, αφού στον δυτικό κόσμο συνεχίζει να αμφισβητείται το κατά πόσο η Peng είναι ελεύθερη και εκφράζει τις δικές της απόψεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots