WTA
Εκτός "στα σημεία" η Βαλεντίνη

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου © Diego Narváez
tn team Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 - 9:25

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Amina Anshba έμειναν εκτός ημιτελικών στο τουρνουά της WTA της Μπογκοτά, καθώς ηττήθηκαν "στα σημεία" από τις Beatriz Haddad Maia και Camila Osorio.

Οι Haddad Maia και Osorio, που είναι αμφότερες πολύ καλές παίκτριες στο χώμα και βρίσκονται και σε πολύ καλή περίοδο, δεν είχαν εύκολο έργο απέναντι στις Γραμματικοπούλου και Anshba στα προημιτελικά του Copa Colsanitas της Μπογκοτά, αλλά μετά από δυο πολύ κλειστά σετ, κατάφεραν να επικρατήσουν με 7-6 (4), 7-5.

Η Βαλεντίνη και η Ρωσίδα παρτενέρ της, θυμίζουμε πως είχαν κερδίσει στον 1ο γύρο τη Γερμανίδα Julia Lohoff και τη Βρετανίδα Samantha Murray, με 7-6 (9), 6-3.

Σήμερα είχαν τις ευκαιρίες τους για να πάρουν τη μεγάλη νίκη, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Στο 1ο σετ έκαναν ένα γρήγορο break για το 2-0 και ήταν μπροστά μέχρι και το 5-3. Είχαν μάλιστα ένα set point για να κάνουν δεύτερο break στο 9ο game και να κλείσουν το σετ στο 6-3.

Ανταυτού, οι Haddad Maia και Osorio ισοφάρισαν σε 5-5 και αργότερα έστειλαν το σετ αυτό στο tie-break, όπου ήταν καλύτερες και επικράτησαν με 7-4.

Και στο 2ο σετ στάθηκαν πολύ καλά Βαλεντίνη και Anshba, που ήταν μπροστά μέχρι και το 5-4, ενώ έφτασαν δυο πόντους μακριά από την κατάκτηση του σετ στο 30-30 του 10ου game. Οι Haddad Maia και Osorio για μια ακόμα φορά είχαν την ουσία την πιο κρίσιμη στιγμή, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν σε 5-5 και αργότερα να κάνουν και το break, που τους έδωσε τη δυνατότητα να σερβίρουν για τη νίκη στο 12ο game (7-5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots