WTA
Επέστρεψε στους τίτλους η Kerber (vid)

 
Angelique Kerber
Angelique Kerber © Olivier Renaud
tn team Σάββατο, 21 Μαϊος 2022 - 21:08

H Angelique Kerber κέρδισε την Kaja Juvan σε έναν πολύ κλειστό τελικό που είχε τρια tie-break, για να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο μετά από σχεδόν έναν χρόνο, στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Η Kerber κέρδισε το πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Juvan έπειτα από 3 ώρες και 16 λεπτά μάχης, με 7-6 (5), 6-7 (0), 7-6 (5), για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Internationaux de Strasbourg.

Ήταν ο 1ος τελικός και ο 1ος τίτλος της Γερμανίδας, άλλοτε Νο.1 στον κόσμο τενίστριας, από τον περσινό Ιούνιο, όταν είχε κερδίσει το 250άρι της πατρίδας της στο Bad Homburg. Συνολικά ήταν ο 14ος τίτλος στην καριέρα της (14-18 σε τελικούς), 4ος στο χώμα μετά από το Τσάρλεστον (2015) και τα δυο τουρνουά στη Στουτγκάρδη (2015, 2016).

Η Kerber έκανε μια μεγάλη ανατροπή στο 1ο σετ, στο οποίο ήταν πίσω με 1-4 και με 2-5 και ήρθε αντιμέτωπη με set point στο 4-5. Τελικά το έστειλε σε tie-break και εκεί οι δυο παίκτριες πήγαν χέρι-χέρι ως το τέλος, με τη Γερμανίδα να κερδίζει τους 2 τελευταίους πόντους και να το παίρνει με 7-5.

Και στο 2ο σετ η Juvan προηγήθηκε με 4-1, αλλά βρέθηκε πίσω με 4-5 και ένα game μακριά από την ήττα. Αυτή τη φορά η Σλοβένα κατάφερε να στείλει το σετ στο tie-break και εκεί έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 7 πόντων, για να επιβληθεί με 7-0.

Στο 3ο σετ καμία παίκτρια δεν μπόρεσε να "ξεφύγει", με τις δυο τους να ανταλλάζουν νωρίς από ένα break και έκτοτε να κρατούν αμφότερες τα σερβίς τους σε όλα τα games. Το tie-break έδωσε ξανά τη λύση, με την Kerber να έχει από νωρίς ένα προβάδισμα με 3-1 και να μένει μπροστά σε όλη τη διάρκειά του, για να το κερδίσει και αυτό με 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots