Οδυνηρή ήττα για τη Vondrousova (vid)

 
Οδυνηρή ήττα για τη Vondrousova (vid)
tn team Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 - 5:01

H πρωταθλήτρια του Wimbledon, Marketa Vondrousova, υπέστη πρόωρο και οδυνηρό αποκλεισμό από τον 1ο γύρο του Australian Open, αποσπώντας μόνο 3 games από την Dayana Yastremska.

Η πρώτη μεγάλη βόμβα έσκασε στο Australian Open, με την πρωταθλήτρια του Wimbledon και Νο.7 του κόσμου, Marketa Vondrousova, να γνωρίζει την ήττα και μάλιστα με το εμφατικό 6-1, 6-2 από την προερχόμενη από τα προκριματικά, Dayana Yastremska.

Η Vondrousova επιβεβαίωσε με σκληρό τρόπο πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κάτι που είχε φανεί και στο United Cup, αλλά ακόμα περισσότερο όταν απέσυρε τη συμμετοχή της την προηγούμενη εβδομάδα από το τουρνουά της Αδελαΐδας.

Η Yastremska, η οποία στον 2ο προκριματικό γύρο είχε αποκλείσει δύσκολα τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, πέτυχε την 4η νίκη της απέναντι σε Top 10 παίκτρια και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Varvara Gracheva, που απέκλεισε την Yanina Wickmayer με 6-3, 6-4.

Σε αντίθεση με τη Vondrousova, το παραμικρό πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν η Coco Gauff και η Elina Svitolina. H Gauff, πρωταθλήτρια στο US Open πριν λίγους μήνες, κέρδισε στο πρώτο σημερινό παιχνίδι της Rod Laver Arena την Anna Karolina Schmiedlova με 6-3, 6-0 σε 60 λεπτά. Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Caroline Dolehide, που κέρδισε την Leolia Jeanjean με 6-2, 6-4.

Σε 59 λεπτά κέρδισε η Elina Svitolina, η οποία συνέτριψε την Taylah Preston με 6-2, 6-2. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την Viktoriya Tomova, που νίκησε την Kayla Day με 6-4, 6-2.

Η 19χρονη Linda Noskova έβγαλε εκτός τη Νο.31 του ταμπλό, Marie Bouzkova, με 6-1, 7-5, ενώ η Kaja Juvan έβγαλε νόκ άουτ τη Νο.23 του ταμπλό, Anastasia Potapova, με 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots